PU gietvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een PU (Polyurethaan) gietvloer is als een canvas voor je interieur, een strakke en duurzame basis die stijl en klasse uitstraalt. Maar soms, heel soms, kunnen er wat onvolkomenheden optreden. Een deskundig vloer herstel kan dan uitkomst bieden.

Gelukkig staan De Vloeren Dokters paraat om jouw geliefde PU gietvloer weer in ere te herstellen. Met vakmanschap en toewijding zorgen wij ervoor dat we jouw PU gietvloer repareren en deze er weer als nieuw uitziet!

Wat zijn veel voorkomende schades aan een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een kunststof vloer die bestaat uit meerdere lagen polyurethaan. Deze lagen worden over elkaar heen gegoten en vormen zo een naadloze en egale vloer.

PU gietvloeren zijn elastisch, waterdicht, slijtvast en makkelijk schoon te houden. Maar dat betekent niet dat een PU gietvloer onverwoestbaar is. Er zijn een aantal schades die regelmatig voorkomen bij een PU gietvloer, zoals:

  • Kleine krassen of putjes;
  • Verkleuring door UV-licht;
  • Scheurtjes door temperatuurverschillen;
  • Beschadigingen door stoten of butsen.

Deze schades kunnen het uiterlijk en de kwaliteit van je PU gietvloer aantasten. Daarom is het belangrijk om je PU gietvloer goed te onderhouden en te beschermen. Maar als er toch schade ontstaat, kun je de PU gietvloer repareren of laten repareren door onze Vloeren Dokters.

Wanneer moet je een PU vloer herstellen?

Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen wanneer je schade aan je PU gietvloer constateert. Het kan voorkomen dat kleine beschadigingen na verloop van tijd groter worden als ze niet worden aangepakt.

Daarnaast is het verstandig om verkleuringen en krassen niet te lang te negeren. Een tijdige reparatie kan verdere schade voorkomen en de levensduur van de PU vloer verlengen.

Hoe kunnen wij een PU gietvloer repareren?

Bij De Vloeren Dokters kunnen we op verschillende manieren een PU vloer repareren. Afhankelijk van de soort, ernst en de omvang van de schade kunnen wij diverse methoden toepassen om jouw vloer in ere te herstellen. Hieronder bespreken we de mogelijkheden voor het herstellen van een PU gietvloer.

Plaatselijk herstellen van een PU gietvloer

Als de schade aan je PU vloer beperkt is tot een klein oppervlak, kunnen wij je PU vloer plaatselijk herstellen. Dit betekent dat we alleen het beschadigde deel van de vloer behandelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij kleine krassen, doffe vlekken of luchtbelletjes.

In dat geval starten we met het opschuren van de beschadigde plek waardoor de onderliggende gietlaag bloot komt te liggen. Vervolgens brengen we op deze plek een primer aan, zodat de nieuwe topcoating goed zal hechten aan de gietlaag.

De volgende stap is het selecteren en aanbrengen van een kleurcoating die naadloos aansluit op de huidige kleur en uitstraling van de vloer. Deze wordt daarna aangebracht en de plek wordt nog eens licht opgeschuurd, zodat de nieuwe topcoating perfect aansluit op de huidige vloer.

Verkleuring in een PU vloer herstellen

Verkleuring door blootstelling aan UV-licht is een veelvoorkomend probleem bij gietvloeren. Onze experts zijn uitgerust met de juiste technieken en producten om verkleuring effectief te herstellen.

Zo is het niet direct nodig om de gehele gietvloer te vervangen. In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om een nieuwe kleurcoating aan te brengen. Hierdoor kun je weer volop genieten van de oorspronkelijke pracht van je vloer!

Scheuren in een Polyurethaan gietvloer repareren

Temperatuurverschillen of het laten vallen van scherpe en zware voorwerpen kunnen leiden tot scheuren in een PU gietvloer. Met speciale technieken en materialen kunnen we deze scheuren vakkundig dichten, waardoor je vloer weer netjes oogt.

Echter, bij scheuren in een PU gietvloer komt iets meer kijken dan bij verkleuring of kleine, plaatselijke beschadigingen. Zo kan de oorzaak van de scheurvorming iets dieper liggen dan je denkt en is het vaak verstandig om de onderliggende oorzaak te achterhalen.

Het is zaak om een afweging te maken in geval van scheuren in een PU gietvloer. Wij kunnen de scheuren namelijk plaatselijk opvullen middels een reparatiemortel of een geheel nieuwe gietlaag aanbrengen op de vloer. De schade zal dan wel zichtbaar blijven.

Blijft schade na een PU reparatie zichtbaar?

Bij De Vloeren Dokters streven we naar perfectie en doen we altijd ons uiterste best om schade aan een PU gietvloer zo onzichtbaar mogelijk te herstellen. Echter kunnen wij voor sommige herstelwerkzaamheden geen garantie geven op een naadloos resultaat.

Bij het opvullen van scheuren en diepe krassen zal de schade bijna altijd zichtbaar blijven. Voor plaatselijke reparaties en het herstellen van de kleur van een PU vloer kunnen we de schade vaak beter herstellen. Onze Vloeren Dokters vertellen je hier graag meer over voorafgaand aan de operatie.

Laat jouw PU vloer herstellen door De Vloeren Dokters

Is jouw geliefde PU gietvloer toe aan een liefdevolle opknapbeurt? Neem dan contact op met De Vloeren Dokters! Met passie voor vloeren en een vleugje magie zorgen wij ervoor dat jouw vloer weer straalt als nooit tevoren.

Laat ons jouw vloer probleem oplossen, zodat jij zorgeloos kunt genieten van een prachtige vloer. Neem vandaag nog contact met ons op en laat je gietvloer herstellen door De Vloeren Dokters!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een PU gietvloer?

De Vloeren Dokters zullen eerst een grondige diagnose stellen om het probleem met jouw PU gietvloer vast te stellen. Pas na deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor het herstel.

Je ontvangt per e-mail een prijsindicatie met alle benodigde kosten voor herstel, inclusief de diagnose en garanties voor jouw PU vloer na de operatie.

Heb ik garantie op de PU vloer reparatie?

Ja, je hebt garantie op de PU vloer reparatie. De garanties en voorwaarden worden tijdens het proces met jou besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie.

Het is ook raadzaam om altijd onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw PU vloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn PU gietvloer onder de verzekering?

Het is verstandig om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te controleren of de schade aan jouw PU gietvloer  onder de verzekering valt.

In sommige gevallen kunnen de herstelwerkzaamheden van De Vloeren Dokters mogelijk onder jouw verzekering vallen en keert de verzekering de schade (deels) uit.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren