Granieten vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een granieten vloer is een prachtige keuze voor je woning of bedrijf. Graniet is een natuursteen dat bekend staat om zijn hardheid, duurzaamheid en unieke uitstraling. Maar ook een granieten vloer kan na verloop van tijd beschadigd raken door slijtage, krassen, vlekken of scheuren.

Gelukkig hoef je niet meteen je hele vloer te vervangen als er iets misgaat. In veel gevallen kun je een granieten vloer repareren of herstellen met behulp van De Vloeren Dokters. Wij zijn gespecialiseerd in het opknappen van allerlei soorten vloeren, waaronder graniet.

Op deze pagina leggen we uit welke schade kan ontstaan aan een granieten vloer, hoe je deze kunt voorkomen en hoe wij je kunnen helpen bij het repareren van je granieten vloer.

Welke schades kunnen ontstaan aan een granieten vloer?

Graniet is robuust, maar niet onkwetsbaar. Het kan onderhevig zijn aan diverse soorten die kunnen ontstaan door intensief gebruik, vallende voorwerpen of zelfs verkeerde reinigingsmiddelen. De meest voorkomende soorten schades aan een graniet vloer omvatten:

  • Krassen
  • Putjes
  • Vlekken
  • Scheuren
  • Doffe plekken
  • Verkleuringen

Om schade aan je granieten vloer te voorkomen, is het belangrijk om de vloer regelmatig te reinigen en tijdig actie te ondernemen in geval van optredende schades.

Kun je een graniet vloer repareren?

Als je schade hebt aan je granieten vloer, hoef je niet meteen in paniek te raken. In veel gevallen kun je een graniet vloer repareren of herstellen zonder dat je de hele vloer hoeft te vervangen. Dit is tevens het geval bij andere soorten natuursteen vloeren die wij kunnen repareren.

Afhankelijk van de aard en de omvang van de schade, zijn er verschillende methoden om een graniet vloer te repareren. Sommige (minuscule) schades kun je zelf herstellen, maar voor grotere operaties kun je de hulp inschakelen van onze Vloeren Dokters.

Hoe kunnen wij een granieten vloer herstellen?

Bij De Vloeren Dokters hebben we twee hoofdmethoden om een granieten vloer te herstellen: spotrepair en polijsten. Welke methode we gebruiken hangt af van het type schade dat je hebt aan je granieten vloer.

Granieten vloer opknappen door middel van spotrepair

Spotrepair is een methode waarbij we kleine beschadigingen aan je granieten vloer repareren met een speciale hars. Deze hars vullen we in de kras, de vlek of de scheur en laten we uitharden. Daarna schuren we de hars glad en polijsten we het oppervlak om het te laten glanzen.

De hars is zo gekleurd dat het perfect aansluit bij de kleur van je granieten vloer. Zo zorgen we ervoor dat de schade nauwelijks meer zichtbaar is. Spotrepair is een snelle, eenvoudige en goedkope manier om je granieten vloer op te knappen.

Granieten vloer polijsten

Polijsten is een methode waarbij we je granieten vloer schuren met een speciale machine. Deze machine heeft verschillende schijven met verschillende korrelgroottes.

We beginnen met een grove schijf om de bovenste laag van de vloer te verwijderen. Daarna gaan we over op een fijnere schijf om de vloer glad te maken.

Als laatst gebruiken we een polijstschijf om de vloer te laten glanzen. Polijsten is een effectieve manier om krassen, vlekken en doffe plekken te verwijderen en je granieten vloer weer als nieuw te laten lijken.

Blijft de schade aan mijn granietvloer na herstel zichtbaar?

Het resultaat van het herstellen van je granieten vloer hangt af van de ernst van de schade en de kwaliteit van het herstel. Bij De Vloeren Dokters streven we ernaar om je granieten vloer zo goed mogelijk te repareren, zodat je geen verschil meer ziet tussen het gerepareerde deel en de rest van de vloer.

We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en technieken om je granieten vloer te herstellen. We geven je ook advies over hoe je je granieten vloer kunt onderhouden om toekomstige schade te voorkomen.

In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat de schade na herstel nog deels zichtbaar is, bijvoorbeeld als er sprake is van een diepe scheur of een kleurverschil. Ook kan de locatie van de schade en eventueel aanwezig strijklicht invloed hebben op de zichtbaarheid van de schade na herstel.

Vloer laten repareren door De Vloeren Dokters

Heeft jouw granieten vloer wat liefdevolle aandacht nodig? De Vloeren Dokters staan voor je klaar! Met onze expertise en passie voor vloeren zorgen we ervoor dat jouw vloer weer straalt als nooit tevoren.

Start online met de diagnose waarin je details en foto’s van de schade met ons deelt. Op basis hiervan stellen wij een diagnose en prijsindicatie op voor de herstelwerkzaamheden.

Na akkoord, plannen we een afspraak in om de granieten vloer te komen herstellen. Dus waar wacht je nog op? Laat je granieten vloer repareren door De Vloeren Dokters en geniet weer van een prachtige en duurzame vloer!

Veelgestelde vragen

Wat kost een granieten vloer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de granieten vloer vast te stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Je ontvangt de prijsindicatie per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. Deze indicatie omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose, voor de reparatie van jouw granieten vloer.

Krijg ik garantie als ik mijn granieten vloer laat repareren?

Op bijna al onze herstelwerkzaamheden geldt een garantieperiode van 1 jaar, dus ook op het repareren van een granieten vloer reparatie. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces. De voorwaarden zijn echter afhankelijk van de soort reparatie die uitgevoerd moet worden. Raadpleeg onze algemene voorwaarden om te controleren of jouw vloer operatie onder de garantie valt.

Wordt schade aan mijn granieten vloer vergoed door de verzekering?

Of de schade aan jouw granieten vloer in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade en de voorwaarden van jouw verzekeraar. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw granieten vloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?