Vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een vloer is de basis van je woning en geeft je leefruimte uitstraling en sfeer. Maar wat als je vloer beschadigd is door een ongelukje, slijtage of verkleuring? Dan wil je natuurlijk dat je vloer zo snel mogelijk weer in topconditie is.

Gelukkig hoef je niet meteen een nieuwe vloer aan te schaffen, want in veel gevallen kun je jouw vloer repareren. Bij De Vloeren Dokters zijn we gespecialiseerd in het herstellen van allerlei soorten vloeren.

Met onze vakkundige en betaalbare vloer reparatie service zorgen we ervoor dat je vloer weer in ere hersteld wordt. Lees verder om te ontdekken waarom een vloer reparatie een betaalbare en duurzame keuze is.

Waarom kiezen voor een vloer reparatie?

Een vloer reparatie heeft veel voordelen ten opzichte van het vervangen van je hele vloer. Je bespaart niet alleen veel geld, tijd en moeite, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Ten opzichte van het verwijderen van je oude vloer en het leggen van een nieuwe vloer is een vloer reparatie:

  • Goedkoper
  • Sneller uitgevoerd
  • Minder ingrijpend
  • Duurzamer

Kortom, een vloer reparatie is een slimme, snelle en groene oplossing voor je beschadigde vloer.

Hoe kunnen wij schade aan een vloer herstellen?

Bij De Vloeren Dokters hebben we verschillende methoden om schade aan een vloer te herstellen. Afhankelijk van het type, de omvang en de locatie van de schade kiezen we de meest geschikte methode voor jouw vloer.

Hieronder leggen we uit wat onze vier belangrijkste methoden zijn: spot repair, crack repair, color repair en topcoat repair.

Spot repair

Spot repair is een methode om kleine, plaatselijke beschadigingen aan een vloer te herstellen, zoals krassen, deuken, gaatjes, vlekken of brandplekken.

Met speciale gereedschappen en materialen vullen we de beschadigde plek op, schuren we deze glad en brengen we de originele kleur en glans terug. Zo wordt de beschadigde plek onzichtbaar en is je vloer weer egaal en mooi.

Crack repair

Crack repair is een methode om scheuren of barsten in een vloer te herstellen. Met een speciaal, flexibel vulmiddel vullen we de scheur of barst op, zodat deze weer dicht gaat en bestand is tegen vuil en vocht. Afhankelijk van de ernst van de scheur, kunnen we verschillende methodes toepassen.

Onze QuickFix methode is bijvoorbeeld geschikt voor eenvoudige correcties waarbij we de scheur vullen met een kleurmatchend vulmateriaal. Voor complexere (schotelende) scheuren passen we de QuickFix+ methode toe, waarbij vullen, schuren en kleurherstel nodig zijn. In de volksmond wordt dit materiaal ook wel vloer reparatiemortel genoemd.

Color repair

Color repair is een methode om verkleuringen of verblekingen in een vloer te herstellen. Met een speciale verf brengen we de originele kleur van de vloer weer terug, zodat deze weer fris en levendig is.

Ook brengen we een beschermende laag aan, zodat de kleur van de vloer langer mooi blijft. Zo wordt de verkleuring of verbleking onzichtbaar en is je vloer weer kleurrijk.

Topcoat repair

Topcoat repair is een methode waarbij we de bovenste laag van een vloer herstellen, die beschadigd, versleten of dof is. Door middel van een speciale coating brengen we een nieuwe laag aan op de vloer, die de vloer beschermt, versterkt en verfraait.

Welke soorten vloeren kunnen wij herstellen?

Onze ervaren Vloeren Dokters zijn al heel wat verschillende soorten vloeren tegengekomen en zijn dan ook bekend met het herstellen van bijna alle soorten vloeren. Zo kunnen wij volgende soorten vloeren repareren:

Naast de bovenstaande vloersoorten kunnen wij ook specifieke vloeren voor diverse toepassingen repareren. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van:

Staat jouw vloersoort er niet bij? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij kunnen je altijd een vrijblijvend advies geven voor jouw vloer reparatie.

Voorbeelden van voor en na de reparatie:

voor en na vloer repareren door de vloerendoktersvloer herstel voor en na werkzaamheden

Eerste hulp bij vloerherstel: laat De Vloeren Dokters helpen!

Heb je dringend eerste hulp nodig bij vloerherstel? Neem gerust contact met ons op of start een (online) diagnose om het probleem van jouw vloer in kaart te brengen.

Op basis van de verstrekte informatie en foto’s van de schade kunnen we je meer vertellen over de kosten, behandeling en mogelijke risico’s van het herstellen van de vloer. Hierin zullen we je altijd eerlijk advies geven.

Mocht je nog vragen hebben over vloer reparatie, vloer herstel of vloer preventie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en geven je graag advies op maat. Bij De Vloeren Dokters zijn we pas tevreden als jij dat ook bent!

Veelgestelde vragen over vloer renovatie

Wat kost een vloer reparatie?

De kosten van een vloer reparatie hangen af van verschillende factoren, zoals het type, de omvang en de locatie van de schade, het soort vloer, de reparatiemethode en de benodigde materialen. Daarom kunnen wij geen vaste prijs geven voor een vloer reparatie. Wel is het mogelijk om direct te starten met een diagnose van de schade. Door alle details van de schade, inclusief foto's met ons te delen, kunnen De Vloeren Dokters een diagnose stellen om het probleem met jouw vloer vast te stellen. Op basis van de diagnose sturen wij je een prijsindicatie voor het herstellen van de vloer. Als je ervoor kiest om jouw vloer te laten herstellen, nemen onze Vloeren Doktersassistentes contact met je op voor het inplannen van een afspraak.

Wat als een vloer repareren niet meer mogelijk is?

Soms is een vloer repareren helaas niet meer mogelijk, bijvoorbeeld als de schade te groot, te diep of te verspreid is. In dat geval zul je je vloer moeten vervangen door een nieuwe vloer. Het vervangen van de vloer is natuurlijk een grote en kostbare ingreep, die je liever wilt voorkomen. Daarom raden wij je aan om je vloer regelmatig te onderhouden en te beschermen tegen mogelijke schade. Bij De Vloeren Dokters kunnen wij je ook helpen met het preventief behandelen van je vloer, zodat je langer kunt genieten van je vloer. Wij kunnen je vloer bijvoorbeeld voorzien van een impregneermiddel, een antisliplaag, een antistatische laag of een vuilafstotende laag.

Kun je een vloer reparatie zelf uitvoeren?

Ja, het is mogelijk om zelf een vloer te repareren, afhankelijk van het type vloerbedekking, de ernst van de schade, en je eigen vaardigheden en gereedschap. Kleine reparaties, zoals het vastzetten van losse planken of het vervangen van een paar tegels, zijn goed zelf te doen. Voor grotere reparaties, zoals uitgebreide waterschade of structurele problemen, is het echter aan te raden een professional in te schakelen. Zorg altijd voor de juiste gereedschappen en volg veiligheidsrichtlijnen om extra schade te voorkomen.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?