Marmeren vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Marmer is een prachtige natuursteen die je vloer een luxe en elegante uitstraling geeft. Maar marmer is ook een kwetsbaar materiaal dat gevoelig is voor beschadigingen. Een scheur, een barst, een breuk of een doffe plek in je marmeren vloer kan je woonplezier flink bederven.

Gelukkig hoef je niet meteen je hele vloer te vervangen als er iets misgaat. In de meeste gevallen kunnen onze Vloeren Dokters een oplossing bieden met liefde voor de vloer en een kleine operatie! Zo kunnen wij jouw marmeren vloer repareren en deze er weer zo goed als nieuw uit laten zien! Lees verder over hoe wij jouw vloer repareren.

Hoe ontstaat schade aan een marmeren vloer?

Marmer is een prachtige natuursteen, maar helaas niet ongevoelig voor schade. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan beschadigingen aan een marmeren vloer:

  • Krassen door scherpe voorwerpen
  • Chemische reacties door bijtende stoffen
  • Slijtage door intensief gebruik
  • Scheuren en breuken door druk of temperatuurverschillen

Waarom is het belangrijk om marmer te repareren?

Marmer is een kostbaar en duurzaam materiaal dat je vloer een meerwaarde geeft. Maar als je marmer beschadigd is, verliest het zijn schoonheid, glans en kwaliteit.

Bovendien kan schade aan marmer leiden tot verdere problemen. Marmer wordt namelijk kwetsbaar wanneer het beschadigd is. Gaten en scheuren kunnen ervoor zorgen dat vuil en vocht zich binnendringen in het marmer, wat kan leiden tot verdere scheurvorming.

Laat beschadigd of gebroken marmer repareren door De Vloeren Dokters om verdere problemen met jouw marmeren vloer te voorkomen.

Hoe we bij De Vloeren Dokters marmer herstellen

Bij De Vloeren Dokters zijn we gepassioneerd over het herstellen van marmer. Onze vakmensen beschikken over de juiste expertise en ervaring om verschillende vormen van schade aan marmer te repareren.

Gebroken marmer repareren

Als er sprake is van een breuk in het marmer, kunnen onze specialisten deze nauwkeurig en vakkundig repareren. Met behulp van geavanceerde technieken zorgen we ervoor dat de breuk vrijwel onzichtbaar wordt.

Bevat je marmeren vloer een scheur, barst of breuk, dan kunnen we dit repareren door middel van een speciale lijm. We kiezen hiervoor een geschikt materiaal en mengen deze met een kleurstof dat dezelfde kleur en textuur heeft als het marmer.

We vullen de scheur op met de lijm en laten dit uitharden. Daarna schuren en polijsten we de beschadigde plek, zodat deze glad en glanzend wordt. Op deze manier wordt je marmeren vloer weer sterk en mooi.

Doffe plekken uit marmer verwijderen

Voor kleine doffe plekken in de marmeren vloer, zal een grondige reiniging, met een neutraal schoonmaakmiddel, vaak voldoende zijn. Echter kun je ook te maken hebben met hardnekkige doffe plekken.

In geval van hardnekkige doffe plekken in een marmeren vloer, zal er net iets meer nodig zijn dan het reinigen van de vloer. Zo kan het nodig zijn om de marmeren vloer te schuren en te polijsten om het glanzende karakter te herstellen. Onze Vloeren Dokters kunnen je hierbij helpen.

Blijft de schade na een marmer reparatie zichtbaar?

Marmer repareren is een vak apart en vereist veel kennis, kunde en zorgvuldigheid. Bij De Vloeren Dokters doen we ons best om de schade aan je marmeren vloer zo onzichtbaar mogelijk te repareren.

Marmer is echter een natuurproduct en elke tegel is uniek. Daarom kunnen we niet garanderen dat de schade na een marmer reparatie helemaal onzichtbaar is.

Het kan zijn dat je nog een klein kleurverschil, een naadje of een glansverschil ziet. Maar dit is meestal alleen zichtbaar als je heel goed kijkt of als je de vloer vanuit een bepaalde hoek of met een bepaald licht bekijkt.

Vloer laten repareren door De Vloeren Dokters

Heeft jouw marmeren vloer wat liefdevolle aandacht nodig? Neem dan contact op met De Vloeren Dokters! Onze ervaren vakmensen staan klaar om jouw vloer weer te laten stralen. Met precisie en passie zorgen wij ervoor dat jouw marmeren vloer weer in topconditie is.

Start online een diagnose en verstrek informatie en foto’s van de schade, zodat wij een diagnose kunnen stellen. Vervolgens geven wij je advies over de beste herstelmethode inclusief een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een marmer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters beginnen we altijd met een grondige diagnose om de specifieke problemen met de marmeren vloer vast te stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Je ontvangt deze indicatie per e-mail nadat je een diagnose hebt aangevraagd, online of anderszins. Deze indicatie omvat alle benodigde kosten, inclusief de diagnose, voor de reparatie van jouw marmeren vloer.

Krijg ik garantie als ik mijn marmeren vloer laat repareren?

Voor vrijwel al onze herstelwerkzaamheden geldt een garantieperiode van 1 jaar, dus ook voor het repareren van een marmeren vloer. Gedurende het herstelproces worden alle details met betrekking tot de garantie en de bijbehorende voorwaarden met je doorgenomen. Houd er rekening mee dat de voorwaarden kunnen variƫren, afhankelijk van het type reparatie dat moet worden uitgevoerd. Je kunt onze algemene voorwaarden raadplegen om te controleren of jouw vloer operatie onder de garantie valt.

Wordt schade aan mijn marmeren vloer vergoed door de verzekering?

Of schade aan jouw marmeren vloer in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade en de voorwaarden van jouw verzekeraar. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw marmeren vloer gedekt worden. In veel gevallen heb je recht op (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?