Cementdekvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een cementdekvloer is een laag van zand en cement die over een betonnen ondergrond wordt aangebracht. Het zorgt voor een egale en vlakke afwerking van de vloer, waar je vervolgens een vloerbedekking naar keuze op kunt leggen.

Maar wat als je cementdekvloer beschadigd raakt? Hoe kun je dan je cementdekvloer repareren? En wanneer is het nodig om de hele cementdekvloer te vervangen?  Op deze pagina geven we je antwoord op deze vragen en vertellen we je hoe De Vloeren Dokters je mogelijk kan helpen met het herstellen van je cementdekvloer, net zoals we andere vloeren kunnen repareren.

Welke schades kunnen ontstaan aan een cementdekvloer?

Een cementdekvloer kan te maken krijgen met verschillende vormen van schade. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen:

  • Scheuren in de cementdekvloer
  • Gaten in de cementdekvloer
  • Loslatende delen van de cementdekvloer

Elk van deze problemen vereist specifieke expertise en aanpak om de vloer weer in top conditie te krijgen.

Is het nodig om de cementdekvloer te vervangen?

Het vervangen van een cementdekvloer is een ingrijpende en kostbare klus. Je moet namelijk de hele vloer verwijderen en opnieuw aanbrengen, wat veel tijd, geld en overlast met zich meebrengt. Bovendien moet je rekening houden met de hoogteverschillen die kunnen ontstaan door het verwijderen en aanbrengen van een nieuwe laag.

Ondanks dat het ooit lijkt alsof een vloer niet meer te redden is, is het in veel gevallen niet nodig om de hele cementdekvloer te vervangen. Bij De Vloeren Dokters geloven we namelijk in het genezen van vloeren en proberen we met de juiste tools en technieken om de meeste schades te herstellen.

Cementdekvloer reparatie uit laten voeren in plaats van vervangen

Waarom een fortuin uitgeven aan een gloednieuwe vloer als je huidige vloer nog gered kan worden? Het uitvoeren van een cementdekvloer reparatie is niet alleen kostenefficiënter, maar ook duurzamer en milieuvriendelijker, indien dit nog mogelijk is.

Als je besluit om je cementdekvloer te repareren in plaats van te vervangen, dan kun je dit het beste laten doen door een professioneel bedrijf. Een cementdekvloer reparatie is namelijk geen eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren.

Zo moet je beschikken over de juiste materialen, gereedschappen en kennis om de schade op de juiste manier te herstellen. Bovendien moet je ook rekening houden met de droogtijd, de hechting en de afwerking van de reparatie. Laat dit daarom over aan De Vloeren Dokters.

Hoe kunnen wij een cementdekvloer repareren?

Bij De Vloeren Dokters zijn we gespecialiseerd in het repareren en herstellen van vloeren, waaronder cementdekvloeren. Wij hebben jarenlange ervaring, en beschikken over kwalitatieve materialen en creatieve technieken om de meeste vloeren weer in topconditie te brengen.

Wij kunnen verschillende soorten schades aan een cementdekvloer repareren, zoals scheuren, gaten en zelfs het loslaten van de cementdekvloer.

Scheuren in cementdekvloer repareren

Scheuren in een cementdekvloer vloer ontstaan vaak door spanning in de ondergrond, wat een veelvoorkomend probleem is. Deze spanning kan ervoor zorgen dat de vloer scheurt of aders vormt als de druk te groot wordt.

Wanneer een vloer enkel aders vertoont, is het advies om deze niet te behandelen, aangezien ingrijpen de situatie kan verergeren door de ader te verzwakken. Voor scheuren in de vloer bieden we bij de De Vloeren Dokters drie methoden aan, afhankelijk van de ernst van de scheur.

De eerste methode (QuickFix) is een eenvoudige techniek waarbij een scheur wordt gevuld met een flexibel vulmateriaal dat qua kleur zo goed mogelijk overeenkomt met de bestaande vloer. Dit verbetert de esthetiek aanzienlijk, al blijft de scheur zichtbaar en licht voelbaar.

Voor complexere scheuren wordt de QuickFix+ methode aanbevolen, waarbij vullen en schuren noodzakelijk zijn. Deze operatie wordt gevolgd door kleurherstel om de gerepareerde plek zo goed mogelijk te camoufleren.

Wanneer QuickFix(+) niet meer mogelijk is, zal SemiConstructief herstel noodzakelijk zijn. Deze methode is bedoeld voor ernstige gevallen met openstaande randen of losliggende stukken vloer, waarbij een meer ingrijpende aanpak vereist is.

Blijft schade na herstel van de cementdekvloer zichtbaar?

Bij De Vloeren Dokters streven we ernaar om elke cementdekvloer reparatie zo onzichtbaar mogelijk te maken. Wij gebruiken materialen en technieken die perfect aansluiten bij de bestaande vloer en die zorgen voor een naadloze overgang.

Wij adviseren je ook graag over de beste afwerking voor jouw vloer, zodat je nauwelijks tot geen verschil meer ziet tussen het gerepareerde en het originele gedeelte.

Laat onze Vloeren Dokters jouw vloer herstellen

Heb je schade aan je cementdekvloer en wil je deze laten repareren? Dan ben je bij De Vloeren Dokters aan het juiste adres. Wij zijn dé specialisten op het gebied van vloerherstel en kunnen jouw cementdekvloer mogelijk repareren met liefde, vakmanschap en creativiteit.

Wij werken snel, netjes en voordelig, zodat je zo min mogelijk overlast hebt en zo veel mogelijk bespaart. Daarnaast is het mogelijk om snel en eenvoudig online een diagnose te starten. Op basis van duidelijke foto’s van de schades en toelichtingen kunnen we online een diagnose en prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden vaststellen, hoe handig is dat?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een cementdekvloer?

Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de cementdekvloer vast te stellen. Op basis van deze inspectie kunnen we een nauwkeurige kostenraming geven voor de herstelwerkzaamheden. Deze schatting ontvang je per e-mail nadat je een diagnose hebt aangevraagd. De raming omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose en eventuele garanties voor de reparatie van de cementdekvloer.

Heb ik garantie op de cementdekvloer reparatie?

Ja, er geldt een garantie op de herstelwerkzaamheden van de cementdekvloer. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces. De voorwaarden zijn echter afhankelijk van het type reparatie dat uitgevoerd moet worden. We adviseren je om onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw cementdekvloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn cement vloer onder de verzekering?

Of de schade aan jouw cement vloer in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw cementdekvloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongeluk.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?