Tegelvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een vloer is de basis van je woning en geeft je leefruimte uitstraling en sfeer. Wanneer er in je prachtige nieuwe vloer wat afwijkende punten zitten of er is schade ontstaan, dan doet dat pijn.

In de meeste gevallen kunnen De Vloeren Dokters een oplossing bieden met liefde voor de vloer en een kleine operatie! Met een vloer reparatie kunnen wij jouw tegelvloer herstellen en weer als nieuw maken.

Hoe ontstaat schade aan een tegelvloer?

Er zijn verschillende manieren waarop schade aan een tegelvloer kan ontstaan. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Onstabiele of ongelijke ondergrond: onjuiste voorbereiding van de ondergrond kan leiden tot werking of verzakking, wat resulteert in scheuren, losliggende of holle tegels.
  • Mechanische belasting: impact van zware of scherpe objecten die vallen of schuiven op de vloer, waardoor krassen, deuken of barsten in de tegels kunnen ontstaan.
  • Thermische belasting: grote temperatuurverschillen, veroorzaakt door factoren zoals vloerverwarming, zonlicht of vorst, kunnen ervoor zorgen dat de vloer uitzet of krimpt, wat kan leiden tot scheuren of losse tegels.
  • Veroudering en verkleuring: slijtage, vuil, vocht en chemische middelen kunnen bijdragen aan het verlies van glans, doffe uitstraling of het ontstaan van vlekken op de vloer.

Bovenstaande oorzaken kunnen leiden tot schade, die op hun beurt weer kunnen leiden tot het verslechteren van de integriteit van de tegelvloer. In dergelijke gevallen zal reparatie van de vloertegels een goede keuze kunnen zijn.

Wanneer is reparatie van een tegelvloer noodzakelijk?

Reparatie van een tegelvloer is noodzakelijk wanneer er schade is ontstaan die de stabiliteit, veiligheid, of esthetiek van de vloer in gevaar brengt. Dit kan variëren van kleine scheurtjes en losliggende tegels tot holle vloertegels die vervangen moeten worden.

Als je tegelvloer scheuren, losse of holle tegels heeft, kan dit de stabiliteit en de levensduur van de vloer verminderen. Bovendien kan dit ook gevaarlijk zijn, omdat je je kunt bezeren aan de scherpe randen of kunt struikelen over de losse tegels.

Zijn er krassen, deuken, barsten of vlekken ontstaan op de tegelvloer, dan kan dit de schoonheid en de waarde van de vloer verminderen. Echter kan dit ook de hygiëne van de vloer aantasten , omdat vuil en bacteriën zich makkelijker kunnen ophopen in en rondom de beschadigde plekken.

Hoe kunnen wij vloertegels herstellen?

Wij kunnen vloertegels herstellen op verschillende manieren, afhankelijk van de soort en de omvang van de schade. Wij gebruiken altijd professionele materialen en technieken om je tegelvloer te repareren. Hieronder leggen we uit hoe wij de meest voorkomende schades aan een tegelvloer kunnen herstellen.

Scheuren in een tegelvloer repareren

Wanneer er scheuren in je tegelvloer zijn ontstaan, is het van belang om deze tijdig te repareren. Dit voorkomt verdere schade en zorgt ervoor dat je vloer weer straalt als vanouds.

Hiervoor brengen we hars aan met een injectiespuit of een dunne spatel. Daarna strijken we de hars glad en laten we deze uitharden. Zo kunnen we de scheuren in je tegelvloer repareren zonder dat je de tegels hoeft te vervangen.

Losliggende tegels herstellen

Losliggende tegels kunnen gevaarlijke struikel plekken vormen en kunnen verdere schade aan de vloer veroorzaken. Onze experts weten precies hoe ze deze tegels weer stevig op hun plek moeten krijgen, zodat de vloer weer veilig en mooi is.

Wij verwijderen eerst de losse tegels en maken de ondergrond schoon en droog. Daarna brengen we een nieuwe laag tegellijm aan op de ondergrond en op de achterkant van de tegels.

Vervolgens plaatsen we de tegels terug op hun plek en drukken we ze stevig aan. Daarna voegen we de naden tussen de tegels opnieuw met een geschikte voegmortel.

Holle vloertegels herstellen

Holle vloertegels kunnen een doffe klank veroorzaken en duiden op een verminderde hechting met de ondergrond. Onze vakmensen weten hoe ze dit probleem effectief kunnen aanpakken, zodat je vloer weer solide en geluidsvrij is.

Wij kunnen holle vloertegels herstellen door de holle ruimtes onder de tegels op te vullen met een speciale injectiemortel. Deze mortel is een vloeibaar cement dat hard wordt nadat het is opgedroogd.

De mortel hecht zich aan de ondergrond en de tegels, zodat de holle ruimtes worden opgevuld en de tegels weer vast komen te zitten.

Blijft schade na een tegelvloer reparatie zichtbaar?

Nadat wij een tegelvloer hebben gerepareerd, streven wij ernaar om de schade zo min mogelijk zichtbaar te maken. Onze vakmensen hebben oog voor detail en gebruiken geavanceerde technieken om de gerepareerde tegels naadloos te laten aansluiten bij de rest van de vloer. Hierdoor zal de reparatie nauwelijks opvallen.

Tegelvloer herstellen met de expertise van De Vloeren Dokters

Bij De Vloeren Dokters begrijpen we hoe belangrijk een mooie en goed onderhouden vloer is. Met onze expertise en liefde voor vloeren zorgen wij ervoor dat jouw tegelvloer er weer als nieuw uitziet. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het repareren van een tegelvloer?

Onze Vloeren Dokters zullen eerst een grondige diagnose stellen om het probleem met jouw tegelvloer vast te stellen. Pas na deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsopgave geven voor het herstel.

Je ontvangt hiervoor een prijsindicatie per e-mail, inclusief alle benodigde kosten voor herstel, evenals de kosten voor de diagnose en garanties voor jouw tegelvloer na de reparatie.

Heb ik garantie op de reparatie van vloertegels?

Ja, er is garantie op de reparatie van vloertegels. De garanties en voorwaarden worden gedurende het proces met jou besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie.

Het is bovendien verstandig om altijd onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw tegel vloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn tegelvloer onder de verzekering?

Wij raden je aan om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te controleren of de schade aan jouw tegelvloer onder de verzekering valt.

In sommige gevallen kunnen de herstelwerkzaamheden van De Vloeren Dokters mogelijk onder jouw verzekering vallen en kan de verzekering de schade (gedeeltelijk) vergoeden.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren