Gietvloer verwijderen

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Overweeg je jouw gietvloer te verwijderen? Bij De Vloeren Dokters begrijpen we dat de beslissing om een bestaande gietvloer te verwijderen zorgvuldig moet worden overwogen.

Gietvloeren, bekend om hun naadloze afwerking en duurzaamheid, kunnen soms aan vernieuwing toe zijn door slijtage of een verandering in interieurstijl. Of je nu een epoxy vloer of een PU gietvloer hebt, wij bieden informatie hoe je dit in het praktijk het beste kunt aanpakken.

Daarnaast beantwoorden we veelgestelde vragen en bieden we alternatieven voor volledige verwijdering, zoals renovatie. Of je nu informatie zoekt over het proces, de kosten of doe-het-zelf-mogelijkheden, wij staan klaar om je te helpen met waardevolle inzichten en deskundig advies.

Waarom een gietvloer verwijderen?

Je vraagt je misschien af waarom iemand zou kiezen voor het verwijderen van een gietvloer. Hoewel gietvloeren bekend staan om hun lange levensduur en esthetische veelzijdigheid, zijn er diverse redenen waarom het verwijderen van deze vloeren soms noodzakelijk of wenselijk kan zijn:

 • Stijlverandering: interieurtrends veranderen, en soms past een bestaande gietvloer niet meer bij de nieuwe inrichting of de persoonlijke smaak van een huiseigenaar.
 • Beschadiging: ondanks hun robuustheid kunnen gietvloeren beschadigd raken door scherpe voorwerpen, zware belasting of chemische morsingen, waardoor verwijdering en vervanging nodig kunnen zijn.
 • Constructiefouten: soms worden gietvloeren niet correct aangebracht, wat leidt tot problemen zoals luchtbellen, ongelijke lagen of loslaten van de vloer. In zulke gevallen kan verwijdering de beste oplossing zijn.
 • Renovatie of verbouwing: bij grote renovaties of verbouwingen kan het nodig zijn om de gietvloer te verwijderen om nieuwe leidingen of bekabeling te installeren.

Gietvloer renoveren in plaats van verwijderen

Soms kan het renoveren van een gietvloer een betere optie zijn dan deze volledig te verwijderen. Renovatie kan zowel kostenefficiënt zijn als minder ingrijpend voor je dagelijks leven. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen kiezen voor het renoveren van je gietvloer:

 • Oppervlaktebeschadigingen: kleine krasjes of vlekken kunnen vaak worden hersteld zonder de hele vloer te hoeven verwijderen.
 • Update van de afwerking: als je de look van je vloer wilt opfrissen, kan het aanbrengen van een nieuwe toplaag de oplossing zijn. Dit verandert het uiterlijk en kan extra bescherming bieden.
 • Verkleuring: blootstelling aan zonlicht kan sommige gietvloeren doen verkleuren. Een nieuwe coating kan de oorspronkelijke kleur herstellen of je kunt kiezen voor een geheel nieuwe kleur.

Bij De Vloeren Dokters evalueren we graag de staat van je huidige gietvloer en adviseren we over de beste aanpak. Renovatie kan een duurzame en economische keuze zijn die de levensduur van je vloer verlengt zonder de noodzaak voor volledige verwijdering.

Hoe werkt het verwijderen van een gietvloer?

Bij De Vloeren Dokters zijn we gespecialiseerd in de reparatie van gietvloeren, maar we begrijpen ook het belang van correcte vloerverwijderingspraktijken. Hoewel wij niet direct gietvloeren verwijderen, kunnen we je wel adviseren over het proces en je doorverwijzen naar betrouwbare professionals die deze service bieden. Hier is een algemeen overzicht van hoe het verwijderen van een gietvloer typisch wordt uitgevoerd:

 1. Voorbereiding: de ruimte moet vrij zijn van meubels en andere obstakels om een veilige en efficiënte werkruimte te garanderen.
 2. Beoordeling: het is belangrijk dat de professional de gietvloer beoordeelt op aspecten die het verwijderingsproces kunnen beïnvloeden, zoals de dikte van de vloer en de gebruikte materialen.
 3. Gebruik van gespecialiseerde gereedschappen: voor het verwijderen worden zware machines ingezet, zoals vloerschuurmachines en -strippers, die de vloer laag voor laag afbreken.
 4. Afwerking: na de verwijdering van de gietvloer wordt de ondergrond gereinigd en voorbereid voor een nieuwe vloer of verdere behandeling.

Hoewel het verwijderen van epoxyvloeren en PU gietvloeren buiten onze directe dienstverlening valt, is het essentieel om een deskundige aan te stellen die de vloer veilig en effectief kan verwijderen.

Onderhoudstips na verwijdering van een gietvloer

Na het verwijderen van je gietvloer is het van belang om de blootliggende ondervloer goed te onderhouden, zodat deze in optimale staat blijft voor een eventuele nieuwe vloerbedekking. Begin met een grondige reiniging om alle resten van de oude vloer te verwijderen. Het is aan te raden om de vloer te stofzuigen en daarna te dweilen met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het type ondervloer dat je hebt.

Vervolgens is het belangrijk om eventuele schade aan de ondervloer te inspecteren en te repareren. Dit kan variëren van het vullen van gaten en scheuren tot het egaliseren van de vloer om een glad en uniform oppervlak te creëren. Een goed onderhouden ondervloer is essentieel voor de levensduur en het uiterlijk van je nieuwe vloerbedekking.

Ten slotte, als je van plan bent een nieuwe vloer te plaatsen, overweeg dan het aanbrengen van een primer of vochtwerende laag, afhankelijk van het type vloer dat je kiest. Deze stappen helpen niet alleen bij het verlengen van de levensduur van je nieuwe vloer, maar zorgen ook voor een betere afwerking en prestaties.

Wat zijn de gietvloer verwijderen kosten?

De kosten voor het verwijderen van een gietvloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hoewel De Vloeren Dokters niet direct betrokken is bij het verwijderen van gietvloeren, hebben we inzicht in de elementen die de prijs kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele factoren die de kosten van het verwijderen van een gietvloer bepalen:

 • De grootte van de vloer: hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten. De totale vierkante meters van de vloer bepalen grotendeels de hoeveelheid werk en materiaalgebruik.
 • Complexiteit van de verwijdering: de aanwezigheid van meerdere lagen, de soort gietvloer (bijvoorbeeld epoxy of PU), en de staat van de vloer kunnen de complexiteit en dus de kosten verhogen.
 • Toegankelijkheid van de locatie: moeilijk bereikbare plaatsen kunnen extra logistieke planning en inspanning vereisen, wat de kosten opdrijft.
 • Arbeidskosten: afhankelijk van de regio en het gekozen bedrijf kunnen de arbeidskosten variëren.

Hoe wordt de prijs van een verwijdering vastgesteld?

De prijs voor het verwijderen van een gietvloer wordt doorgaans berekend op basis van het aantal vierkante meters. Bedrijven kunnen een vaste prijs per vierkante meter hanteren, waarbij soms een minimumprijs geldt, ongeacht de grootte van de ruimte. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor voorbereidende werkzaamheden, zoals het verplaatsen van meubels, of voor het afvoeren van het afvalmateriaal.

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten om een duidelijk beeld te krijgen van de marktconforme prijzen en om te verzekeren dat je een eerlijke prijs betaalt voor het verwijderen van je gietvloer.

Kun je zelf een gietvloer verwijderen?

Het zelf verwijderen van een gietvloer kan een uitdagende klus zijn, gezien de complexiteit en het benodigde gereedschap. Bij De Vloeren Dokters adviseren we doorgaans om deze taak over te laten aan professionals, vanwege de volgende overwegingen:

 • Specialistische gereedschappen: het verwijderen van een gietvloer vereist specifieke machines en gereedschappen die niet altijd gemakkelijk beschikbaar zijn voor doe-het-zelvers.
 • Risico op beschadiging: zonder de juiste technieken en gereedschappen loop je een groot risico om de ondervloer te beschadigen, wat leidt tot extra kosten voor reparaties.
 • Veiligheidsrisico’s: het verwijderen van een gietvloer kan gevaarlijk zijn door het vrijkomen van stof en chemicaliën. Adequate beschermingsmaatregelen zijn noodzakelijk.
 • Tijd en moeite: zelf een gietvloer verwijderen kan veel tijd in beslag nemen, zeker als je niet ervaren bent met dergelijke klussen.

Als je toch overweegt om zelf een gietvloer te verwijderen, is het essentieel om grondig onderzoek te doen naar de juiste methoden en te investeren in de juiste veiligheidsuitrusting. Wij raden aan om altijd een professioneel advies in te winnen voordat je aan deze uitdagende taak begint.

Overweeg reparatie van de gietvloer door De Vloerendokters in plaats van verwijdering

Voordat je besluit om je gietvloer te verwijderen, is het waardevol om de mogelijkheden voor reparatie te overwegen. De Vloeren Dokters zijn gespecialiseerd in het herstellen van gietvloeren, waardoor een kostbare en tijdrovende verwijdering vaak niet nodig is. Reparatie kan een effectieve oplossing bieden voor problemen zoals scheuren, krassen in de gietvloer, of verkleuring in de gietvloer, waardoor je vloer weer zo goed als nieuw lijkt.

Bij De Vloeren Dokters analyseren we zorgvuldig de staat van je gietvloer en gebruiken we geavanceerde technieken en materialen om de integriteit en het uiterlijk van de vloer te herstellen. Dit is niet alleen kosteneffectief maar ook milieuvriendelijk, aangezien het de levensduur van de bestaande vloer verlengt zonder dat er nieuwe materialen nodig zijn. Overweeg reparatie als een duurzaam alternatief, dat helpt de schoonheid en functionaliteit van je vloer te behouden.

Veelgestelde vragen over gietvloer verwijdering

Het verwijderen van een gietvloer roept vaak veel vragen op. Hieronder behandelen we enkele van de meest gestelde vragen om je te helpen een beter begrip te krijgen van dit proces.

Kun je ook een deel van de gietvloer laten verwijderen?

Ja, het is mogelijk om slechts een deel van de gietvloer te verwijderen. Dit kan nuttig zijn bij gedeeltelijke renovaties of wanneer alleen bepaalde delen van de vloer beschadigd zijn.

Kun je een gietvloer met vloerverwarming laten verwijderen?

Het verwijderen van een gietvloer met vloerverwarming vereist extra zorg en precisie om schade aan het verwarmingssysteem te voorkomen. Specialisten in vloerverwijdering moeten rekening houden met de locatie van de verwarmingsbuizen en andere componenten.

Heb je nog meer vragen over het verwijderen van gietvloeren? Aarzel niet om contact op te nemen met De Vloeren Dokters. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?