Gietvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een gietvloer is als een canvas voor je interieur, een naadloze basis die stijl en klasse uitstraalt. Maar soms heeft zelfs de mooiste vloer een beetje liefdevolle zorg nodig.

Bij De Vloeren Dokters begrijpen we als geen ander hoe belangrijk jouw vloer voor je is. Daarom staan we klaar met onze vakkundige ‘vloer chirurgen’ om elke beschadiging aan jouw vloer te herstellen en dezeĀ  weer te laten stralen als nooit tevoren!

Welke schades kunnen ontstaan aan een gietvloer?

Een gietvloer is een duurzame en sterke vloer, maar dat betekent niet dat hij onverwoestbaar is. Er kunnen verschillende soorten schades ontstaan aan een gietvloer door slijtage, verkeerd gebruik, ongelukken of externe factoren. De meest voorkomende schades aan een gietvloer zijn:

  • Krassen
  • Scheuren
  • Verkleuringen

Deze schades kunnen de uitstraling en kwaliteit van je gietvloer aantasten en in sommige gevallen ook de functionaliteit en veiligheid. Daarom is het belangrijk om je gietvloer regelmatig te inspecteren op schade en deze zo snel mogelijk te laten repareren.

Welke soorten schades kunnen gerepareerd worden?

Gelukkig zijn niet alle schades aan een gietvloer onherstelbaar. Afhankelijk van de ernst en de omvang van de schade, kunnen wij verschillende methodes toepassen om verschillende soorten schades aan een gietvloer te repareren.

Krassen

Of het nu gaat om een ongelukje met een scherp voorwerp of het verschuiven van meubels, krassen zijn een veelvoorkomende vorm van schade aan een gietvloer. Gelukkig kunnen onze specialisten deze krassen vakkundig herstellen, zodat je vloer weer als nieuw oogt.

Scheuren

Soms kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in een gietvloer, bijvoorbeeld door temperatuurverschillen of het werken van de ondergrond. Deze scheuren kunnen wij professioneel en onzichtbaar voor je repareren.

Verkleuringen

Verkleuringen kunnen ontstaan door blootstelling aan zonlicht, chemische stoffen of andere invloeden. Met onze expertise kunnen wij de originele kleur van je gietvloer herstellen, zodat deze weer als nieuw oogt.

Hoe kunnen wij schade aan een gietvloer repareren?

Zoals je hebt gelezen, kunnen wij verschillende soorten schades aan een gietvloer repareren. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, bespreken we hieronder twee algemene methodes die wij kunnen toepassen om schade aan een gietvloer te repareren.

Plaatselijk herstel van de gietvloer

Het plaatselijk herstellen van een gietvloer is mogelijk in geval kleine tot middelgrote schades, die zich beperken tot een bepaald gebied van de vloer.

Bij deze methode hoeven we alleen het beschadigde deel van de vloer te behandelen, zonder dat we de hele vloer hoeven te vernieuwen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat je snel weer kunt genieten van jouw prachtige gietvloer.

Topcoating van de gietvloer vervangen

Voor grote of ernstige schades, die zich verspreiden over een groot oppervlak van de vloer, is het vervangen van de topcoating vaak een vereiste. Bij deze methode moeten we de hele toplaag van de vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe laag.

Het betreft dus in principe een volledige renovatie van de vloer, waarbij alle schades worden weggewerkt en de vloer weer als nieuw lijkt. Bij deze methode gebruiken we meestal een schuurmachine, een primer, een nieuwe gietlaag en een beschermende coating om de schade te herstellen.

Welke typen gietvloeren kunnen wij repareren?

Een gietvloer is een verzamelnaam voor verschillende soorten vloeren die worden gegoten op een bestaande ondergrond. Er zijn verschillende typen gietvloeren, die elk hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen hebben.

Bij De Vloeren Dokters kunnen wij alle typen gietvloeren repareren, ongeacht het materiaal, de kleur of het design van de vloer. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende typen gietvloeren die wij kunnen repareren:

Blijft schade na reparatie van de gietvloer zichtbaar?

Onze Vloeren Dokters hebben een scherp oog voor detail en streven naar een perfect resultaat. Na een reparatie door De Vloeren Dokters zal de schade vrijwel onzichtbaar zijn, zodat je weer kunt genieten van een prachtige, gave vloer.

Houd er rekening mee dat de zichtbaarheid van de schade na herstel afhankelijk is van de locatie van de schade en het eventueel aanwezige strijklicht op de plek van de schade.

Vloer laten herstellen door De Vloeren Dokters

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om de schade aan jouw gietvloer professioneel te laten herstellen? Neem dan contact op met De Vloeren Dokters.

Onze ‘vloer chirurgen’ staan klaar om jouw vloer weer te laten stralen als nooit tevoren. Met liefde voor de vloer en een vleugje magie, laten wij jouw gietvloer weer schitteren!

Start online met de diagnose en ontvang per mail een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden van jouw gietvloer. Na akkoord plannen we een afspraak in om de operatie uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de gietvloer vast te stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden.

Je ontvangt de prijsindicatie per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. Deze indicatie omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose, voor de reparatie van jouw gietvloer.

Krijg ik garantie als ik mijn gietvloer laat repareren?

Op bijna al onze herstelwerkzaamheden geldt een garantieperiode van 1 jaar, dus ook op het repareren van een gietvloer reparatie. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces.

De voorwaarden zijn echter afhankelijk van de soort reparatie die uitgevoerd moet worden. Raadpleeg onze algemene voorwaarden om te controleren of jouw vloer operatie onder de garantie valt.

Wordt schade aan mijn gietvloer vergoed door de verzekering?

Of de schade aan jouw gietvloer in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade en jouw verzekeraar.

Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw gietvloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren