Gietvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een gietvloer is als een canvas voor je interieur, een naadloze basis die stijl en klasse uitstraalt. Maar soms heeft zelfs de mooiste vloer een beetje liefdevolle zorg nodig.

Bij De Vloeren Dokters begrijpen we als geen ander hoe belangrijk jouw vloer voor je is. Daarom staan we klaar met onze vakkundige ‘vloer chirurgen’ om elke beschadiging aan jouw vloer te herstellen en deze  weer te laten stralen als nooit tevoren!

Welke schades kunnen ontstaan aan een gietvloer?

Een gietvloer is een duurzame en sterke vloer, maar dat betekent niet dat hij onverwoestbaar is. Er kunnen verschillende soorten schades ontstaan aan een gietvloer door slijtage, verkeerd gebruik, ongelukken of externe factoren. De meest voorkomende schades aan een gietvloer zijn:

  • Krassen
  • Scheuren
  • Verkleuringen
  • Putjes

Deze schades kunnen de uitstraling en kwaliteit van je gietvloer aantasten en in sommige gevallen ook de functionaliteit en veiligheid. Daarom is het belangrijk om je gietvloer regelmatig te inspecteren op schade en deze zo snel mogelijk te laten repareren.

Misschien ook interessant: wat is een gietvloer?

Welke soorten schades kunnen gerepareerd worden?

Gelukkig zijn niet alle schades aan een gietvloer onherstelbaar. Afhankelijk van de ernst en de omvang van de schade, kunnen wij verschillende methodes toepassen om verschillende soorten schades aan een gietvloer te repareren.

Krassen

Of het nu gaat om een ongelukje met een scherp voorwerp of het verschuiven van meubels, krassen zijn een veelvoorkomende vorm van schade aan een gietvloer. Gelukkig kunnen onze specialisten deze krassen vakkundig herstellen, zodat je vloer weer als nieuw oogt.

Scheuren

Soms kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in een gietvloer, bijvoorbeeld door temperatuurverschillen of het werken van de ondergrond. Deze scheuren kunnen wij professioneel en onzichtbaar voor je repareren.

Verkleuringen

Verkleuringen kunnen ontstaan door blootstelling aan zonlicht, chemische stoffen of andere invloeden. Met onze expertise kunnen wij de originele kleur van je gietvloer herstellen, zodat deze weer als nieuw oogt.

Putjes in gietvloer

Putjes in een gietvloer kunnen ontstaan door de impact van zware voorwerpen, stilettohakken, of het vallen van scherpe voorwerpen. Deze kleine putjes kunnen zowel het uiterlijk als de integriteit van de gietvloer beïnvloeden.

Onze specialisten kunnen deze gietvloer putjes effectief behandelen door het aanbrengen van een vulmateriaal dat nauw aansluit bij de bestaande vloerstructuur en kleur. Na het vullen worden de behandelde gebieden zorgvuldig geschuurd en opnieuw gecoat om ervoor te zorgen dat de reparatie naadloos integreert met de rest van de vloer, waardoor het uiterlijk van je gietvloer weer uniform en als nieuw wordt.

Hoe kunnen wij schade aan een gietvloer repareren?

Zoals je hebt gelezen, kunnen wij verschillende soorten schades aan een gietvloer repareren. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, bespreken we hieronder twee algemene methodes die wij kunnen toepassen om schade aan een gietvloer te repareren.

Plaatselijk herstel van de gietvloer

Het plaatselijk herstellen van een gietvloer is mogelijk in geval kleine tot middelgrote schades, die zich beperken tot een bepaald gebied van de vloer.

Bij deze methode hoeven we alleen het beschadigde deel van de vloer te behandelen, zonder dat we de hele vloer hoeven te vernieuwen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat je snel weer kunt genieten van jouw prachtige gietvloer.

Topcoating van de gietvloer vervangen

Voor grote of ernstige schades, die zich verspreiden over een groot oppervlak van de vloer, is het vervangen van de topcoating vaak een vereiste. Bij deze methode moeten we de hele toplaag van de vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe laag.

Het betreft dus in principe een volledige renovatie van de vloer, waarbij alle schades worden weggewerkt en de vloer weer als nieuw lijkt. Bij deze methode gebruiken we meestal een schuurmachine, een primer, een nieuwe gietlaag en een beschermende coating om de schade te herstellen.

Welke typen gietvloeren kunnen wij repareren?

Een gietvloer is een verzamelnaam voor verschillende soorten vloeren die worden gegoten op een bestaande ondergrond. Er zijn verschillende typen gietvloeren, die elk hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen hebben.

Bij De Vloeren Dokters kunnen wij alle typen gietvloeren repareren, ongeacht het materiaal, de kleur of het design van de vloer. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende typen gietvloeren die wij kunnen repareren:

PU gietvloer repareren

Bij De Vloeren Dokters kunnen we op verschillende manieren een PU vloer repareren. Afhankelijk van de soort, ernst en de omvang van de schade kunnen wij diverse methoden toepassen om jouw vloer in ere te herstellen. Hieronder bespreken we de mogelijkheden voor het herstellen van een PU gietvloer.

Plaatselijk herstellen van een PU gietvloer

Als de schade aan je PU vloer beperkt is tot een klein oppervlak, kunnen wij je PU vloer plaatselijk herstellen. Dit betekent dat we alleen het beschadigde deel van de vloer behandelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij kleine krassen, doffe vlekken of luchtbelletjes.

In dat geval starten we met het opschuren van de beschadigde plek waardoor de onderliggende gietlaag bloot komt te liggen. Vervolgens brengen we op deze plek een primer aan, zodat de nieuwe topcoating goed zal hechten aan de gietlaag.

De volgende stap is het selecteren en aanbrengen van een kleurcoating die naadloos aansluit op de huidige kleur en uitstraling van de vloer. Deze wordt daarna aangebracht en de plek wordt nog eens licht opgeschuurd, zodat de nieuwe topcoating perfect aansluit op de huidige vloer.

Verkleuring in een PU vloer herstellen

Verkleuring door blootstelling aan UV-licht is een veelvoorkomend probleem bij gietvloeren. Onze experts zijn uitgerust met de juiste technieken en producten om verkleuring effectief te herstellen.

Zo is het niet direct nodig om de gehele gietvloer te vervangen. In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om een nieuwe kleurcoating aan te brengen. Hierdoor kun je weer volop genieten van de oorspronkelijke pracht van je vloer!

Scheuren in een Polyurethaan gietvloer repareren

Temperatuurverschillen of het laten vallen van scherpe en zware voorwerpen kunnen leiden tot scheuren in een PU gietvloer. Met speciale technieken en materialen kunnen we deze scheuren vakkundig dichten, waardoor je vloer weer netjes oogt.

Echter, bij scheuren in een PU gietvloer komt iets meer kijken dan bij verkleuring of kleine, plaatselijke beschadigingen. Zo kan de oorzaak van de scheurvorming iets dieper liggen dan je denkt en is het vaak verstandig om de onderliggende oorzaak te achterhalen.

Het is zaak om een afweging te maken in geval van scheuren in een PU gietvloer. Wij kunnen de scheuren namelijk plaatselijk opvullen middels een reparatiemortel of een geheel nieuwe gietlaag aanbrengen op de vloer. De schade zal dan wel zichtbaar blijven.

Blijft schade na reparatie van de gietvloer zichtbaar?

Onze Vloeren Dokters hebben een scherp oog voor detail en streven naar een perfect resultaat. Na een reparatie door De Vloeren Dokters zal de schade vrijwel onzichtbaar zijn, zodat je weer kunt genieten van een prachtige, gave vloer.

Houd er rekening mee dat de zichtbaarheid van de schade na herstel afhankelijk is van de locatie van de schade en het eventueel aanwezige strijklicht op de plek van de schade.

Voorbeelden van voor en na de reparatie:

gietvloer herstel voor en na resultaat gietvloer reparatie van voor en na het werk gietvloer repareren voor en na renovatie van gietvloer voor en na

Kun je een gietvloer zelf repareren?

Het zelf repareren van een gietvloer is mogelijk, maar het vereist specifieke vaardigheden en de juiste materialen. Voor kleine beschadigingen zoals oppervlakkige krassen of lichte verkleuringen kun je gietvloer reparatiesets gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gietvloeren. Deze kits bevatten vaak een handleiding met stap-voor-stap instructies om je te helpen bij het proces.

Echter, voor grotere of meer complexe schades, zoals diepe scheuren of uitgebreide slijtage van de gietvloer, wordt het sterk aanbevolen om professionals in te schakelen. Zij beschikken over de nodige ervaring en gereedschappen om een duurzame en esthetisch aantrekkelijke reparatie te garanderen.

Gietvloer laten herstellen door De Vloeren Dokters

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om de schade aan jouw gietvloer professioneel te laten herstellen of wil je jouw gietvloer opknappen? Neem dan contact op met De Vloeren Dokters.

Onze ‘vloer chirurgen’ staan klaar om jouw vloer weer te laten stralen als nooit tevoren. Met liefde voor de vloer en een vleugje magie, laten wij jouw gietvloer weer schitteren!

Start online met de diagnose en ontvang per mail een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden van jouw gietvloer. Na akkoord plannen we een afspraak in om de operatie uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer reparatie?

De gemiddelde kosten voor het repareren van een gietvloer liggen rond de €400,-. Dit is afhankelijk van de ernst en omvang van de schade en de plaats waar we de reparatie komen uitvoeren. Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de gietvloer vast te stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Je ontvangt de prijsindicatie per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. Deze indicatie omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose, voor de reparatie van jouw gietvloer.

Krijg ik garantie als ik mijn gietvloer laat repareren?

Op bijna al onze herstelwerkzaamheden geldt een garantieperiode van 1 jaar, dus ook op het repareren van een gietvloer reparatie. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces. De voorwaarden zijn echter afhankelijk van de soort reparatie die uitgevoerd moet worden. Raadpleeg onze algemene voorwaarden om te controleren of jouw vloer operatie onder de garantie valt.

Wordt schade aan mijn gietvloer vergoed door de verzekering?

Of de schade aan jouw gietvloer in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade en jouw verzekeraar. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw gietvloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongelukje. Denk hierbij aan scheuren in de gietvloer die vergoed worden door de verzekering of kleine putjes.

Hoe lang duurt een gietvloer reparatie?

De duur van een gietvloer reparatie hangt af van de specifieke schade en de benodigde herstelwerkzaamheden, maar gemiddeld neemt een reparatie ongeveer 3 uur in beslag. Deze tijd is nodig om zowel de voorbereiding van de beschadigde oppervlakte als de eigenlijke reparatie zorgvuldig uit te voeren. Kleinere beschadigingen kunnen vaak sneller worden hersteld, terwijl grotere of meer complexe reparaties meer tijd kunnen vergen. Bij De Vloeren Dokters zorgen we ervoor dat elke reparatie efficiënt en met minimale overlast wordt uitgevoerd, zodat je snel weer kunt genieten van een prachtig herstelde gietvloer.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?