Granito vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een granito vloer geeft je woning een authentieke en karakteristieke uitstraling. Maar wat als je granito vloer beschadigd raakt door slijtage, scheuren, krassen of vlekken? Dan kun je bij De Vloeren Dokters terecht voor een professionele en betaalbare reparatie van je vloer.

Bij De Vloeren Dokters begrijpen we als geen ander hoe belangrijk een vlekkeloze vloer is. Daarom staan wij klaar om jouw granito vloer weer te laten stralen als nooit tevoren. Met onze expertise en een vleugje vloermagie, geven wij schade geen kans!

Welke schades kunnen ontstaan aan een granieten vloer?

Een granieten vloer is een sterke en slijtvaste vloer, maar dat betekent niet dat hij immuun is voor schade. Door intensief gebruik, ongelukjes of verkeerd onderhoud kunnen er verschillende soorten schades ontstaan aan een granieten vloer, zoals:

  • Krassen
  • Doffe plekken
  • Verkleuring
  • Scheurtjes
  • Loslatende deeltjes
  • Vlekken
  • Putjes

Om schade aan een granito vloer te voorkomen is het van belang om de vloer goed te onderhouden. Regelmatige reiniging kan al van grote invloed zijn op de levensduur van jouw granito vloer.

Wanneer is het herstellen van een granito vloer nodig?

Het herstellen van een granito vloer is nodig als je last hebt van een of meer van de bovengenoemde schades en als je wilt dat je granito vloer weer mooi, egaal en glanzend wordt.

Als je kleine imperfecties begint op te merken of als de glans langzaam verdwijnt, dan is het hoog tijd voor een liefdevolle opknapbeurt. Voorkom verdere achteruitgang en laat De Vloeren Dokters de magie terugbrengen in jouw vloer!

Hoe kunnen wij een granito vloer opknappen?

Bij De Vloeren Dokters hebben we verschillende methodes om een granito vloer te repareren, afhankelijk van de soort en de ernst van de schade. We maken gebruik van professionele apparatuur en materialen om je granito vloer weer in topconditie te brengen.

Hieronder leggen we twee van onze meest gebruikte methodes uit: het schuren en polijsten van een granito vloer en het herstellen van een granito vloer middels spotrepair.

Granito vloer schuren en polijsten

Het schuren en polijsten van een granito vloer is een effectieve manier om oppervlakkige schades, zoals krassen, vlekken en verkleuring, te verwijderen.

Bij deze methode schuren we de bovenste laag van de granito vloer af met een speciale schuurmachine, waardoor de beschadigde laag verdwijnt en de onderliggende laag zichtbaar wordt.

Vervolgens polijsten we de granito vloer met een polijstmachine, waardoor de vloer weer glad en glanzend wordt. Het schuren en polijsten van een granito vloer zorgt ervoor dat de originele kleur en het patroon van de vloer weer naar boven komen en dat de vloer weer als nieuw oogt.

Granito vloer herstellen middels spotrepair

Het herstellen van een granito vloer middels spotrepair is een innovatieve manier om diepere schades, zoals scheuren en losse korrels, te repareren.

Bij deze methode gebruiken we een speciale hars die we mengen met marmerkorrels en kleurstoffen die passen bij de kleur en het patroon van jouw huidige granito vloer. Met deze hars vullen we de scheuren of de gaten in je granito vloer op, waardoor de schade onzichtbaar wordt.

Door middel van spotrepair wordt de structuur en de dichtheid van de vloer weer hersteld en zorgen we ervoor dat de vloer weer egaal en sterk wordt.

Blijft schade na het repareren van de granito vloer zichtbaar?

Nee, in principe blijft schade na het repareren van de granito vloer niet zichtbaar. Wij zorgen ervoor dat we de schade zo goed mogelijk camoufleren en dat we de reparatie zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren. Hiervoor stemmen we onze materialen en technieken af op jouw granito vloer, zodat we het beste resultaat kunnen bereiken

Natuurlijk kan het soms voorkomen dat er een klein kleurverschil of een lichte oneffenheid overblijft na het repareren van de granito vloer, maar dit is meestal alleen zichtbaar als je heel goed kijkt of als er veel strijklicht aanwezig is op de getroffen plek.

Laat jouw vloer repareren door De Vloeren Dokters

Heb je een beschadigde granito vloer en wil je deze laten repareren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo kun je online een diagnose starten waarin je alle details over de schade met ons deelt.

Op basis van foto’s van de schade stellen wij een diagnose en prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden op. Wacht niet langer en gun je granito vloer de zorg die hij verdient! Laat de specialisten van De Vloeren Dokters jouw granito vloer herstellen met een klein vleugje magie.

Neem vandaag nog contact met ons op en geef jouw vloer de VIP-behandeling die hij nodig heeft. Jouw natuurstenen vloer van granito zal je dankbaar zijn!

Veelgestelde vragen

Wat kost een granito vloer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters beginnen we altijd met een grondige diagnose om de specifieke problemen met de granito vloer vast te stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden.

Je ontvangt deze indicatie per e-mail nadat je een diagnose hebt aangevraagd, online of anderszins. Deze indicatie omvat alle benodigde kosten, inclusief de diagnose, voor de reparatie van jouw granito vloer.

Krijg ik garantie als ik mijn granito vloer laat repareren?

Voor vrijwel al onze herstelwerkzaamheden geldt een garantieperiode van 1 jaar, dus ook voor het repareren van een granito vloer. Gedurende het herstelproces worden alle details met betrekking tot de garantie en de bijbehorende voorwaarden met je doorgenomen.

Houd er rekening mee dat de voorwaarden kunnen variƫren, afhankelijk van het type reparatie dat moet worden uitgevoerd. Je kunt onze algemene voorwaarden raadplegen om te controleren of jouw vloer operatie onder de garantie valt.

Wordt schade aan mijn granito vloer vergoed door de verzekering?

Of schade aan jouw granito vloer in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade en de voorwaarden van jouw verzekeraar.

Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw granito vloer gedekt worden. In veel gevallen heb je recht op (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren