Wat is een marmoleum vloer?

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Ontdek de charme en duurzaamheid van een Marmoleum vloer, een keuze die niet alleen de ruimte transformeert maar ook een statement maakt over jouw inzet voor duurzaamheid en stijl.

Deze veelzijdige vloeroptie biedt een unieke combinatie van esthetiek en praktische voordelen, waardoor het een ideale keuze is voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Lees verder om te ontdekken waarom een Marmoleum vloer de vloer van jouw dromen kan zijn.

Wat is marmoleum?

Marmoleum is een merknaam van natuurlijke linoleum vloeren en staat bekend om zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Het is een geavanceerde vloerbedekking gemaakt door Forbo Flooring Systems, die zich onderscheidt door zijn natuurlijke samenstelling en het brede spectrum aan beschikbare kleuren.

Vloeren van Marmoleum zijn niet te vergelijken met traditionele vinylvloeren. Zo biedt Marmoleum een rijke variatie aan kleuren zonder schadelijke geuren af te geven in jouw leefomgeving. Dit maakt deze vloerbedekking veilig, duurzaam, eenvoudig schoon te maken waardoor het elke ruimte tot leven brengt met levendige kleuren. Handig is ook dat wanneer er schade ontstaat, dat er dan marmoleum vloer reparatie uitgevoerd kan worden.

Marmoleum is tevens erkend als een duurzaam product door de SMART-organisatie, een derde partij die milieuclaims beoordeelt. Het heeft unieke antibacteriële eigenschappen dankzij de aanwezigheid van lijnolie, dat continu oxideert en zo helpt bij het natuurlijk remmen van de groei van micro-organismen.

Waar is marmoleum van gemaakt?

Marmoleum is een duurzame en veelzijdige vloerbedekking die geprezen wordt om zijn natuurlijke samenstelling. Dit milieuvriendelijke product wordt vervaardigd uit hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen, en jute.

Lijnzaadolie, het hoofdingrediënt, wordt gewonnen uit de zaden van de vlasplant, die CO2 opneemt en bijna geen afval produceert in de productieketen. Houtmeel dient als een gerecyclede hernieuwbare grondstof, terwijl dennenhars dient als een flexibel bindmiddel.

De achterzijde van Marmoleum vloeren wordt gemaakt van jute, wat een snelgroeiende, hernieuwbare vezel is. De toevoeging van kalksteen draagt daarnaast bij aan de duurzaamheid van de vloer.

Voor de levendige kleuren van Marmoleum worden alleen milieuvriendelijke pigmenten gebruikt, waaronder titaanwit op basis van ijzeroxide en andere organische pigmenten. Deze natuurlijke componenten maken Marmoleum tot een biologisch afbreekbaar en CO2-neutraal geproduceerd product, waardoor het een van de meest duurzame vloeropties op de markt is.

De unieke eigenschappen van marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren staan bekend om hun unieke eigenschappen die ze onderscheiden van andere vloersoorten. Hieronder Hieronder hebben we de unieke kenmerken van Marmoleum vloeren voor je op een rijtje gezet:

  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Marmoleum is een van de meest duurzame en milieuvriendelijke vloeropties op de markt. Het is vervaardigd uit natuurlijke materialen en wordt CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie.
  • Sterkte en duurzaamheid: Marmoleum is een uiterst sterk en duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat zonder significant slijtage te tonen. De speciale Topshield pro fabrieks finish verbetert de slijtvastheid en maakt de vloer beter bestand tegen vlekken. Ontstaat er toch schade? Dan kan er vloerherstel worden uitgevoerd.
  • Gezondheid en hygiëne: Marmoleum vloeren zijn antibacterieel en hygiënisch, waardoor ze ideaal zijn voor huishoudens met allergieën of huisdieren. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat doordat het bacteriën zoals MRSA niet laat groeien en het gladde oppervlak gemakkelijk schoon te houden is.
  • Geluiddempende eigenschappen: de speciale isolatielaag gekoppeld aan Marmoleum kan zorgen voor een geluidsreductie tot 18 dB, wat zorgt voor een rustigere en comfortabelere omgeving in zowel woningen als commerciële ruimtes.
  • Compatibiliteit met vloerverwarming: Marmoleum werkt uitstekend in combinatie met vloerverwarming, waardoor het een comfortabele keuze is voor vele woningen en gebouwen.

Deze unieke combinatie van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, gezondheidsvoordelen en comfort maken Marmoleum een uitstekende keuze voor vrijwel elke ruimte.

Marmoleum is enorm veelzijdig

Marmoleum vloeren bieden een indrukwekkende veelzijdigheid die ze onderscheidt van andere vloeropties. Met meer dan 300 kleuren en ontwerpen, variërend van gemarmerd tot lineair en beton, beschikbaar in rollen, tegels en planken, biedt Marmoleum eindeloze ontwerpmogelijkheden voor elke ruimte.

De robuuste en duurzame aard van Marmoleum maakt het daarnaast een uitstekende keuze voor zowel huishoudelijke als professionele toepassingen, zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Het ondersteunt niet alleen de gezondheid door zijn hygiënische en antibacteriële eigenschappen maar is ook geschikt voor vloerverwarming, wat bijdraagt aan het comfort in elke omgeving.

Forbo Flooring Systems benadrukt ook de mogelijkheid van Marmoleum om bij te dragen aan duurzame ruimtes die een positieve impact hebben op iedereen en alles. De Marmoleum Modular-collectie biedt linoleum tegels en -planken in diverse ontwerpen en formaten, wat je alle vrijheid geeft om verbluffende vloerontwerpen te creëren.

Deze combinatie van esthetische flexibiliteit, duurzaamheid, en milieuvriendelijkheid maakt Marmoleum een ideale vloerkeuze voor wie op zoek is naar zowel functionaliteit als stijl, zonder daarbij de impact op het milieu uit het oog te verliezen.

Marmoleum vloeren zijn duurzaam

Marmoleum vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Zo zijn deze vloeren vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen, hars, en jute.

Een uniek aspect van Marmoleum is dat het klimaat-positief wordt geproduceerd, wat betekent dat de CO₂-opname tijdens de groei van de grondstoffen groter is dan de CO₂-uitstoot bij de productie en het transport van het product. Dit maakt Marmoleum niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze, maar draagt ook bij aan een vermindering van de CO₂-voetafdruk.

Marmoleum vloeren zijn ontworpen om bij te dragen aan een veilige, hygiënische en comfortabele omgeving, passend binnen de biophilia designs die het beste uit de natuur naar binnen brengen. Deze eigenschappen maken Marmoleum niet alleen een duurzame keuze voor het milieu, maar ook voor het welzijn van de gebruikers, doordat het bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen marmoleum en linoleum?

Marmoleum is een merknaam voor een hoogwaardige vorm van linoleum. Terwijl linoleum een algemene term is voor vloerbedekkingen gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnolie, hars, jute, houtmeel en kalksteen, onderscheidt Marmoleum zich door zijn duurzaamheid, ecologische duurzaamheid en de brede variëteit aan kleuren en patronen. Marmoleum biedt daarnaast specifieke technologische innovaties, zoals zijn Topshield oppervlaktebehandeling, die het extra bestand maakt tegen krassen en slijtage, en bijdraagt aan een gemakkelijkere schoonmaak en onderhoud.

Wat kost marmoleum per m2?

De kosten van Marmoleum variëren tussen de € 30,- en € 50,- per m2 voor Marmoleum op rol. Voor Marmoleum Click vloeren liggen de prijzen iets hoger, namelijk rond de € 50,- tot € 70,- per m2. Dit prijsverschil ontstaat door de installatiemethode en de dikte van het materiaal van beide opties. Het is belangrijk om naast de aanschafprijs ook rekening te houden met eventuele installatiekosten, die afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de vakman kunnen variëren.

Hoe lang gaat een marmoleum vloer mee?

Marmoleum vloeren hebben doorgaans een levensduur van maar liefst 40 jaar. Deze levensduur is te danken aan de duurzame materialen en de stevige constructie van marmoleum, waardoor het bestand is tegen slijtage en dagelijks gebruik. Bovendien kan de levensduur van een marmoleum vloer verlengd worden met goed onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken en het vermijden van langdurige blootstelling aan water of zware voorwerpen.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?