Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?

De Vloeren Dokters hebben 4 verschillende soorten herstelwerkzaamheden: spot, crack, top en color repair. Wat zijn nou de verschillen tussen deze herstelwerkzaamheden? 

Spot en Crack repair

Spot en Crack repair, wat is het verschil? Beide reparatie werkzaamheden lijken op het eerste gezicht vergelijkbaar en vallen allebei onder de werkzaamheden van het ‘vullen’ van beschadigingen. 

Spot repair is effectief bij kleine beschadigingen of oneffenheden in je vloer, zoals een vliegje of stofje in je gietvloer. Ook kleine beschadigingen in het microcement en kleine kleurnuances, zoals spikkels die er niet horen vallen onder spot repair. 

Crack repair is het herstellen van diepe scheuren tot oppervlakkige krassen in je vloer. Dit komt het meest voor bij betonvloeren en microcementvloeren, af en toe kan het ook voorkomen bij gietvloeren. Crack repair is vaak een arbeidsintensieve reparatie terwijl een Spot repair reparatie doorgaans geen langdurig werk is.  

Heb je vragen?

Topcoat en Color repair

Color repair is een reparatie die je vloer weer opnieuw kleur geeft. Je vloer kan bijvoorbeeld door waterschade zijn aangetast en daarna lichte of donkere vlekken gaan vertonen. 

Topcoat repair is het herstellen van de toplaag van je vloer, bijvoorbeeld als er krassen of beschadigingen zijn ontstaan. Dit kan vaak komen door het schuiven van stoelen, of als er iets op is geknoeid. Ook ouderdom van de vloer maakt het nodig om de vloer in ere te herstellen. 

 

 

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

Wat is een gietvloer en hoe onderhoud je deze?

Repareren of compleet vervangen?