Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

De Vloeren Dokters hebben 4 verschillende soorten herstelwerkzaamheden: spot, crack, top en color repair. Wat zijn nou de verschillen tussen deze herstelwerkzaamheden?

Spot en Crack repair

Spot en Crack repair, wat is het verschil? Beide reparatie werkzaamheden lijken op het eerste gezicht vergelijkbaar en vallen allebei onder de werkzaamheden van het ‘vullen’ van beschadigingen.

Spot repair is effectief bij kleine beschadigingen of oneffenheden in je vloer, zoals een vliegje of stofje in je gietvloer. Ook kleine beschadigingen in het microcement en kleine kleurnuances, zoals spikkels die er niet horen vallen onder spot repair.

Crack repair is het herstellen van diepe scheuren tot oppervlakkige krassen in je vloer. Dit komt het meest voor bij betonvloeren en microcementvloeren, af en toe kan het ook voorkomen bij gietvloeren. Crack repair is vaak een arbeidsintensieve reparatie terwijl een Spot repair reparatie doorgaans geen langdurig werk is.

Topcoat en Color repair

Color repair is een reparatie die je vloer weer opnieuw kleur geeft. Je vloer kan bijvoorbeeld door waterschade zijn aangetast en daarna lichte of donkere vlekken gaan vertonen.

Topcoat repair is het herstellen van de toplaag van je vloer, bijvoorbeeld als er krassen of beschadigingen zijn ontstaan. Dit kan vaak komen door het schuiven van stoelen, of als er iets op is geknoeid. Ook ouderdom van de vloer maakt het nodig om de vloer in ere te herstellen.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren