Keramische tegelvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een keramische tegelvloer is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzame keuze. Maar soms kunnen er situaties ontstaan waarin je vloer wat extra aandacht nodig heeft. Gebarsten tegels, loszittende voegen of andere vormen van schade kunnen je tegelvloer minder fraai maken.

Maak je echter geen zorgen, want bij De Vloeren Dokters zijn we gespecialiseerd in het repareren en herstellen van keramische tegelvloeren. Met liefde voor je vloer en chirurgische precisie zorgen we ervoor dat jouw keramische tegelvloer weer straalt als nooit tevoren! Een deskundige vloerreparatie kan wonderen verrichten!

Oorzaken van schade aan een keramische tegelvloer

Schade aan een keramische tegelvloer kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken hebben te maken met de kwaliteit of de wijze waarop de tegels zijn geplaatst, terwijl andere de invloed zijn van externe factoren. Hieronder noemen we enkele veelvoorkomende oorzaken van schade aan een keramische tegelvloer:

  • Scheuren of breuken in de tegels kunnen ontstaan door een harde klap of val van een zwaar voorwerp op de tegel, of door een slechte ondergrond die niet egaal of stabiel genoeg is. Ook temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat de tegels uitzetten of krimpen en daardoor scheuren of breken.
  • Krassen of slijtage op de tegels kan komen door het schuren of schuiven van meubels, schoenen of andere objecten over de tegels, of door het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of materialen die de toplaag van de tegels kunnen aantasten.
  • Vlekken of verkleuringen op de tegels kunnen door het morsen of lekken van vloeistoffen, voedsel of chemicaliën ontstaan. Deze vloeistoffen kunnen binnendringen in de poriën van de tegels en daardoor moeilijk te verwijderen zijn.
  • Losse of holle tegels kunnen voorkomen als gevolg van een slechte hechting tussen de tegels en de lijm of het voegmiddel, waardoor er lucht of vocht onder de tegels kan komen en ze los kunnen laten of gaan klapperen. Ook een ongelijke ondergrond kan ervoor zorgen dat de tegels niet goed aansluiten op elkaar.

Als je één of meer van deze soorten schade aan je keramische tegelvloer hebt, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Gelukkig kun je bij De Vloeren Dokters terecht voor het herstellen van schade aan een keramische tegelvloer.

Hoe kunnen wij schade aan een keramische tegelvloer herstellen?

Bij De Vloeren Dokters hebben we verschillende methoden om schade aan een keramische tegelvloer te herstellen. Afhankelijk van de aard en de omvang van de schade, kunnen beschadigde tegels meestal gerepareerd worden, maar dit is niet altijd het geval.

Keramische tegel repareren

Als de schade beperkt is tot enkele tegels, kunnen we deze vaak ter plaatse repareren. We gebruiken geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen om de tegels te herstellen zonder het geheel te hoeven vervangen. Zo behoud je de uniformiteit van je vloer.

Keramische tegel vervangen

In sommige gevallen kan de schade te uitgebreid zijn om te herstellen. In dat geval zullen de beschadigde tegels vervangen moeten worden. We raden je aan om in dergelijke gevallen eerst contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. We geven je graag advies over de mogelijke herstelwerkzaamheden.

Blijft de schade na een reparatie zichtbaar?

Bij De Vloeren Dokters streven we ernaar om schade aan een keramische tegelvloer zo onzichtbaar mogelijk te herstellen. We gebruiken daarvoor hoogwaardige materialen en technieken die aansluiten bij de eigenschappen van jouw keramische tegelvloer.

Hierbij letten we goed op de kleur, de glans, de structuur, het formaat en het patroon van de tegels. We werken met veel zorg en aandacht om het beste resultaat te bereiken.

Uiteraard kunnen er soms kleine verschillen zijn tussen de gerepareerde of vervangen tegels en de originele tegels. Dit kan komen door bijvoorbeeld veroudering, slijtage, verkleuring of vervuiling van de originele tegels.

Ook kan het zijn dat er geen exacte match is tussen de nieuwe en de oude tegels, bijvoorbeeld omdat ze uit een andere productiebatch komen of omdat ze niet meer leverbaar zijn. In dat geval proberen we altijd een zo goed mogelijke benadering te vinden.

Laat De Vloeren Dokters jouw vloer herstellen

Heeft jouw keramische tegelvloer wat extra liefde nodig? Wil je dat jouw vloer weer straalt als nooit tevoren? Laat De Vloeren Dokters jouw keramische tegel vloer repareren met precisie en passie voor het vak.

Wil je graag direct actie ondernemen om verdere schade aan de keramische tegelvloer te voorkomen? Start dan direct met de diagnose. Door details en foto’s met ons te delen kunnen wij de schade aan de vloer vaststellen en een passende prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden.

Nadat je akkoord geeft op de prijsindicatie, plannen we een afspraak in om langs te komen en de schade aan jouw keramische tegelvloer te herstellen. Laat De Vloeren Dokters je helpen bij het herstellen van je vloer en geniet binnenkort weer van een vloer die weer in volle glorie straalt.

Veelgestelde vragen

Wat kost een keramische tegelvloer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters zullen wij altijd eerst een grondige diagnose stellen om het probleem van de keramische tegelvloer vast te kunnen stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we jou een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Deze prijsindicatie ontvang je per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. De prijsindicatie bevat alle benodigde kosten, inclusief de diagnose en garanties voor het herstel van de keramische tegelvloer.

Krijg ik garantie als ik mijn keramische tegelvloer laat repareren?

Ja, je hebt garantie op de reparatie van de keramische tegelvloer. Alle garanties en voorwaarden worden tijdens het herstelproces met je besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie. We raden je aan om  onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw keramische tegelvloer binnen de garantie valt.

Wordt schade aan mijn keramische tegelvloer vergoed door de verzekering?

Of de schade aan jouw cement vloer onder de verzekering valt, hangt af van de oorzaak van de schade. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om na te vragen of herstelwerkzaamheden aan jouw keramische tegelvloer binnen de dekking vallen. In veel gevallen heb je namelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld als de schade is ontstaan door een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?