Granito vloer schoonmaken

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Het schoonmaken van een granito vloer vraagt om een specifieke aanpak om ervoor te zorgen dat deze unieke en duurzame vloersoort haar charme en glans behoudt.

Of je nu net een nieuwe granito vloer hebt laten leggen of al langer van dit type vloer geniet, in deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om je vloer op de juiste manier te onderhouden.

Nieuw gelegde granito vloer schoonmaken

Heb je net een nieuwe granito vloer laten leggen? Dan is het belangrijk om te weten dat deze vloer ongeveer 3 tot 4 weken moet drogen. Tijdens deze fase gelden er speciale voorschriften voor het schoonmaken van de granito vloer.

Je kunt de vloer tijdens de eerste weken het beste schoonmaken met enkel schoon lauw water. Kom je vlekken tegen of zie je een cementsluier verschijnen? Gebruik dan een neutrale reiniger die speciaal is ontwikkeld voor natuursteen. Deze reinigers zijn vrij van zuren en helpen je om eventuele vlekken en cementsluier veilig te verwijderen zonder het oppervlak van de granito vloer te beschadigen.

Granito vloer onderhoud in 3 simpele stappen

Het onderhouden van je granito vloer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door drie simpele stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je granito vloer langdurig straalt en beschermd blijft tegen dagelijks gebruik en slijtage. Op deze manier hoeft er geen herstel van de vloer in de toekomst plaats te vinden.

1. Granito vloer reinigen

De eerste stap in het onderhoud van je granito vloer is een grondige reiniging. Gebruik hiervoor een neutrale reiniger die speciaal is ontwikkeld voor natuursteen. Het is belangrijk dat dit middel 10 tot 20 minuten op de vloer blijft liggen om in te werken, maar let erop dat het niet intrekt.

Na het inwerken dien je de vloer na te wissen met schoon water en vervolgens te laten drogen aan de lucht. Deze methode zorgt ervoor dat je granito vloer diep gereinigd wordt zonder dat het oppervlak beschadigd raakt.

2. Granito vloer beschermen

Na het grondig reinigen van je granito vloer, is de volgende stap het beschermen van het oppervlak. Dit kan door middel van kleurverdiepen, coaten, of impregneren. Elk van deze methoden draagt bij aan het behoud van de kwaliteit en het uiterlijk van je vloer:

  • Kleurverdiepen: deze behandeling verrijkt de natuurlijke kleuren van je granito vloer, waardoor deze levendiger en rijker wordt. Het helpt ook om de poriën van de steen te sluiten, waardoor vlekken en vuil minder snel intrekken.
  • Coaten: een beschermende laag wordt aangebracht over de vloer. Deze laag beschermt de vloer tegen water, olie, en andere vloeistoffen en maakt het schoonmaken gemakkelijker. Ook kan er gekozen worden voor het polijsten van de granito vloer.
  • Impregneren: deze methode dringt diep door in de steen en vormt een beschermende barrière tegen vocht en vlekken, zonder de natuurlijke uitstraling van de vloer te veranderen.

Door je granito vloer te beschermen met een van deze methoden, verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat deze zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Het kiezen van de juiste bescherming hangt af van de locatie van de vloer en de mate van gebruik.

3. Periodiek onderhoud van een granito vloer

Om je granito vloer in topconditie te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Dit onderhoud bestaat uit twee delen: droge en natte reiniging. Door de vloer regelmatig droog en nat te reinigen, zorg je ervoor dat je vloer er altijd op zijn best uitziet.

Droge reiniging

Droge reiniging behoort tot het dagelijkse onderhoud van je granito vloer. Dit houdt in dat je regelmatig stof en los vuil verwijdert met een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstelkop.

Het is cruciaal om schurende materialen te vermijden, omdat deze krassen op het oppervlak van de vloer kunnen veroorzaken. Droge reiniging helpt om de ophoping van vuil en stof te minimaliseren, waardoor de vloer zijn glans behoudt.

Natte reiniging

Natte reiniging is ook een essentieel onderdeel van het onderhouden van een granito vloer. Dit moet echter met zorg gebeuren om te voorkomen dat er schade ontstaat aan de vloer.

Gebruik voor natte reiniging een mop en een mild schoonmaakmiddel. Voeg bijvoorbeeld een scheutje groene zeep toe aan een emmer met lauw water en dweil de vloer. Na het dweilen is het belangrijk om de vloer goed te laten drogen.

Schade ontdekt? Bel De Vloeren Dokters!

Heb je tijdens het schoonmaken van je granito vloer schade ontdekt? Geen zorgen, De Vloeren Dokters staan voor je klaar. Of het nu gaat om krassen, vlekken die je niet weg krijgt, of andere beschadigingen, onze experts hebben de kennis en ervaring om je granito vloer weer te herstellen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies over een professionele behandeling. Bij De Vloeren Dokters zorgen we ervoor dat je granito vloer weer gaat stralen alsof deze net nieuw is gelegd.

Onthoud, regelmatig en correct onderhoud is de sleutel tot een langdurig mooie granito vloer. Volg de adviezen in dit artikel en je zult jarenlang genieten van je schitterende, glanzende granito vloer.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?