Linoleum vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een linoleum vloer is een prachtige toevoeging aan je interieur, maar helaas kan ook deze vloersoort wel eens schade oplopen. Gelukkig staan De Vloeren Dokters paraat om jouw geliefde linoleum vloer weer in ere te herstellen.

Of het nu gaat om krassen, verkleuring of andere ongewenste afwijkingen, wij hebben de expertise in huis om jouw vloer in ere te herstellen en er weer als nieuw uit te laten zien.

Meest voorkomende soorten schades aan linoleum vloeren

Linoleum is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit lijnolie, hars, kurk, houtmeel en jute. Het is een sterk en slijtvast product dat lang mee kan gaan. Toch kan een linoleum vloer na verloop van tijd schade oplopen door verschillende factoren. De meest voorkomende soorten schades aan linoleum vloeren zijn:

  • Krassen en deuken: deze kunnen ontstaan door scherpe voorwerpen of zware meubels die over de vloer worden geschoven.
  • Verkleuring: door blootstelling aan zonlicht of chemische stoffen kan linoleum zijn kleur verliezen.
  • Slijtage: na verloop van tijd kan linoleum slijtageplekken gaan vertonen, vooral op veel belopen plekken.
  • Bubbels en blazen: als linoleum niet goed gelegd is, kunnen er luchtbellen ontstaan onder het oppervlak.

Hoe kunnen wij linoleum repareren?

Bij De Vloeren Dokters hebben we jarenlange ervaring en expertise in het repareren van linoleum vloeren. We gebruiken de beste materialen en technieken om je linoleum vloer te herstellen en de schade zo onzichtbaar mogelijk te maken.

Afhankelijk van de soort en de omvang van de schade, kunnen we verschillende methoden toepassen om je linoleum vloer te repareren.

Krassen uit linoleum verwijderen

Die vervelende krassen op je linoleum vloer zijn geen reden tot paniek! Onze ervaren Vloeren Dokters weten precies hoe ze deze moeten aanpakken. Met behulp van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen zorgen we ervoor dat die krassen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Voor diepe krassen in een linoleum vloer, maken onze Vloeren Dokters een vulmiddel dat wordt gemengd met de juiste kleurstof. Dit middel brengen we aan op de beschadigde plek en strijken we uit door middel van een spatel.

Na het aanbrengen van het vulmiddel, kunnen wij de vloer afwerken met een dekkende vloercoating. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuwe kleur voor de vloer of de huidige kleur behouden door te kiezen voor een transparante coating.

Verkleuring van linoleum herstellen

Is de kleur van je linoleum vloer vervaagd door de jaren heen? Geen zorgen, De Vloeren Dokters hebben hier de juiste behandeling voor. Met een speciale coating brengen we de oorspronkelijke kleur van de vloer weer terug, zodat je vloer er weer fris en levendig uitziet.

Eerst zullen we de verkleurde plek reinigen en ontvetten, en eventueel licht opschuren om de hechting te verbeteren. Vervolgens brengen we de coating aan en kun je hierbij kiezen uit een nieuwe kleur of een transparante afwerklaag om de oorspronkelijke kleur van de vloer te behouden.

Na het aanbrengen van een nieuwe beschermende coating is jouw linoleum vloer weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Zo geniet je nog jarenlang van jouw prachtige vloer zonder de complete vloer te hoeven vervangen.

Blijft schade na een linoleum vloer reparatie zichtbaar?

Na een vakkundige reparatie door De Vloeren Dokters zal er (bijna) geen zichtbare schade meer aanwezig zijn. Dit is echter geen garantie aangezien de zichtbaarheid van de schade afhankelijk is van diverse factoren, zoals de omvang, ernst en eventueel aanwezig strijklicht op de plek van de schade.

Onze specialisten zetten zich in om het resultaat zo naadloos mogelijk te maken, zodat je vloer er weer als nieuw uitziet. Je zult je na herstel afvragen waarom je niet eerder hebt gekozen voor een reparatie van jouw linoleum vloer.

Laat jouw vloer repareren door De Vloeren Dokters

Ben jij toe aan een prachtig opgeknapte linoleum vloer? Aarzel dan niet langer en laat De Vloeren Dokters hun magie uitvoeren. Met liefde voor de vloer en een vleugje chirurgische precisie zorgen wij ervoor dat jouw vloer weer straalt als nooit tevoren.

Start direct een online diagnose om de schade aan jouw linoleum vloer te laten inspecteren en beoordelen door onze Vloeren Dokters. Op basis van de aangeleverde informatie en foto’s van de schade, stellen we een diagnose, behandelingsplan en offerte op voor het herstellen van de schade.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een linoleum vloer?

Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de linoleum vloer vast te stellen. Op basis van deze inspectie kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden.

Deze prijsindicatie ontvang je per e-mail nadat je een diagnose hebt aangevraagd. De kostenraming omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose en eventuele garanties voor de reparatie van de linoleum vloer.

Heb ik garantie op de linoleum vloer reparatie?

Ja, er geldt een garantie op de herstelwerkzaamheden van de linoleum vloer. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces.

De voorwaarden zijn echter afhankelijk van het type reparatie dat uitgevoerd moet worden. We adviseren je om onze algemene voorwaarden te raadplegen om te verifiëren of de specifieke reparatie van jouw linoleum vloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn linoleum vloer onder de verzekering?

Of de schade aan jouw linoleum vloer in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade.

Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw linoleum vloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongeluk.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren