Linoleum vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een linoleum vloer is een prachtige toevoeging aan je interieur, maar helaas kan ook deze vloersoort wel eens schade oplopen. Gelukkig staan De Vloeren Dokters paraat om jouw geliefde linoleum vloer te herstellen, indien mogelijk.

Of het nu gaat om krassen, verkleuring of andere ongewenste afwijkingen, wij hebben de expertise in huis om jouw vloer in ere te herstellen en zullen altijd ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat te leveren.

Meest voorkomende soorten schades aan linoleum vloeren

Linoleum is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit lijnolie, hars, kurk, houtmeel en jute. Het is een sterk en slijtvast product dat lang mee kan gaan. Toch kan een linoleum vloer na verloop van tijd schade oplopen door verschillende factoren. De meest voorkomende soorten schades aan linoleum vloeren zijn:

  • Krassen en deuken: deze kunnen ontstaan door scherpe voorwerpen of zware meubels die over de vloer worden geschoven. Wij kunnen deze soorten schades in de meeste gevallen herstellen, maar de schade blijft meestal wel zichtbaar.
  • Verkleuring: door blootstelling aan zonlicht of chemische stoffen kan linoleum zijn kleur verliezen. Dit probleem kunnen wij in sommige gevallen oplossen.
  • Slijtage: na verloop van tijd kan linoleum slijtageplekken gaan vertonen, vooral op veel belopen plekken. Helaas kan De Vloeren Dokters deze schade niet repareren.
  • Bubbels en blazen: als linoleum niet goed gelegd is, kunnen er luchtbellen ontstaan onder het oppervlak. Ook deze vormen van schade kunnen wij helaas niet herstellen.

Hoe kunnen wij linoleum repareren?

Bij De Vloeren Dokters hebben we jarenlange ervaring en expertise in het repareren van linoleum vloeren. Hiervoor maken we enkel gebruik van de beste materialen en technieken om je linoleum vloer te herstellen en de schade zo onzichtbaar mogelijk te maken.

Afhankelijk van de soort en de omvang van de schade, kunnen we verschillende methoden toepassen om je linoleum vloer te repareren. Houd er echter rekening mee dat elke reparatie maatwerk is en het niet altijd mogelijk is om de specifieke schade te herstellen.

Krassen uit linoleum verwijderen

Die vervelende krassen op je linoleum vloer zijn geen directe reden tot paniek! Onze ervaren Vloeren Dokters weten in de meeste gevallen namelijk hoe ze deze moeten aanpakken. Met behulp van van onze Spot Repair methode zorgen we ervoor dat die lelijke krassen zo veel mogelijk gecamoufleerd worden.

Het is daarbij echter belangrijk om te benoemen dat krassen in linoleum vaak niet volledig onzichtbaar hersteld kunnen worden. Ondanks ons streven naar perfectie is het goed om rekening te houden met een restzichtbaarheid na herstel.

Verkleuring van linoleum herstellen

Is de kleur van je linoleum vloer vervaagd door de jaren heen? De Vloeren Dokters kunnen in sommige gevallen helpen bij het herstellen van de kleur van de vloer. Start de online diagnose of neem contact met ons op om te kijken wat we in jouw geval kunnen betekenen.

Blijft schade na een linoleum vloer reparatie zichtbaar?

Na een vakkundige reparatie door De Vloeren Dokters zal er (bijna) geen zichtbare schade meer aanwezig zijn. Dit is echter geen garantie aangezien de zichtbaarheid van de schade afhankelijk is van diverse factoren, zoals de omvang, ernst en eventueel aanwezig strijklicht op de plek van de schade.

Onze specialisten zetten zich in om het resultaat zo naadloos mogelijk te maken, zodat je vloer er weer als nieuw uitziet. Je zult je na herstel afvragen waarom je niet eerder hebt gekozen voor een reparatie van jouw linoleum vloer.

Laat jouw vloer repareren door De Vloeren Dokters

Ben jij toe aan een prachtig opgeknapte linoleum vloer? Aarzel dan niet langer en laat De Vloeren Dokters hun magie uitvoeren. Met liefde voor de vloer en een vleugje chirurgische precisie zorgen wij ervoor dat de vloer zijn esthetiek weer (deels) terugkrijgt.

Start direct een online diagnose om de schade aan jouw linoleum vloer te laten inspecteren en beoordelen door onze Vloeren Dokters. Op basis van de aangeleverde informatie en foto’s van de schade, stellen we een diagnose, behandelingsplan en offerte op voor het herstellen van de schade.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een linoleum vloer?

Bij De Vloeren Dokters voeren we altijd eerst een grondige diagnose uit om de specifieke problemen met de linoleum vloer vast te stellen. Op basis van deze inspectie kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Deze prijsindicatie ontvang je per e-mail nadat je een diagnose hebt aangevraagd. De kostenraming omvat alle benodigde uitgaven, inclusief de diagnose en eventuele garanties voor de reparatie van de linoleum vloer.

Heb ik garantie op de linoleum vloer reparatie?

Ja, er geldt een garantie op de herstelwerkzaamheden van de linoleum vloer. Alle details omtrent de garantie en de bijbehorende voorwaarden worden met je doorgenomen gedurende het herstelproces. De voorwaarden zijn echter afhankelijk van het type reparatie dat uitgevoerd moet worden. We adviseren je om onze algemene voorwaarden te raadplegen om te verifiëren of de specifieke reparatie van jouw linoleum vloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn linoleum vloer onder de verzekering?

Of de schade aan jouw linoleum vloer in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekering, hangt af van de oorzaak van de schade. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om te informeren of herstelwerkzaamheden aan jouw linoleum vloer gedekt worden. Vaak heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld in geval van een ongeluk.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?