Hardsteen vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Heb je schade aan jouw hardsteen vloer? Geen paniek! Onze Vloeren Dokters staan voor je klaar om jouw hardsteen vloer te repareren, ongeacht de soort schade.

Ondanks dat een hardsteen vloer enorm sterk is, betekent dit niet dat ze ongevoelig zijn voor schade. We vertellen je daarom graag meer over veelvoorkomende schades aan hardsteen vloeren en hoe deze vloeren gerepareerd kunnen worden.

Veelvoorkomende soorten schades aan een hardsteen vloer

Hardsteen is duurzaam, maar niet onverwoestbaar. De tand des tijds kan zorgen voor specifieke schades aan je hardstenen vloer. Bekijk hieronder de meest voorkomende:

  • Verkleuring: na verloop van tijd en door externe factoren kan de originele kleur vervagen, waardoor de vloer er dof uitziet.
  • Scheuren: kleine scheurtjes kunnen ontstaan door temperatuurschommelingen of vochtigheid.
  • Lokale beschadigingen: bij lokale beschadigingen kun je denken aan krassen, putjes of oppervlakkige deukjes, vaak veroorzaakt door vallende voorwerpen.

Als je een van deze schades aan je hardsteen vloer hebt, dan hoef je niet in paniek te raken. De Vloeren Dokters hebben voor elke schade een passende oplossing.

Hoe kunnen wij hardsteen repareren?

Onze Vloeren Dokters zijn gespecialiseerd in het repareren en herstellen van hardsteen vloeren. Wij gebruiken hiervoor verschillende technieken, afhankelijk van de soort en de ernst van de schade. Hieronder leggen we uit hoe wij te werk gaan bij het repareren van hardsteen.

Kleur van hardsteen herstellen

Als je hardsteen vloer verkleurd is door zonlicht, vocht of chemische middelen, dan kunnen wij de kleur van je hardsteen herstellen door middel van een speciale behandeling.

Eerst reinigen we je vloer grondig met een pH-neutraal reinigingsmiddel om al het vuil en vet te verwijderen. Daarna brengen we een kleurverdiepende impregneermiddel aan op je vloer, die diep in de poriën van de steen dringt en de originele kleur weer naar boven haalt.

Het impregneermiddel dat wij gebruiken beschermt je vloer ook tegen nieuwe verkleuringen en maakt hem water- en vuilafstotend. Zo krijgt je hardsteen vloer weer zijn natuurlijke glans en schoonheid terug.

Scheuren in de hardsteen vloer repareren

Is je hardsteen vloer gescheurd door een harde klap, een verzakking van de ondergrond of een temperatuurverschil? Dan kunnen wij de scheuren in je hardsteen vloer repareren door middel van crack repair.

Hiervoor vullen we eerst de scheuren op met een epoxyhars, die dezelfde kleur en structuur heeft als de hardsteen vloer. Daarna schuren we de hars glad en polijsten we de vloer om de glans en de afwerking te herstellen. Zo worden de scheuren in je hardsteen vloer onzichtbaar gemaakt en wordt je vloer weer sterk en stabiel.

Plaatselijke reparatie van de hardsteen vloer

Wanneer je hardsteen vloer beschadigd is door krassen, vlekken of andere kleine onvolkomenheden, dan kunnen wij een plaatselijke reparatie van je hardsteen vloer uitvoeren. In dat geval behandelen we alleen het beschadigde gedeelte van je vloer, zonder dat we de rest van je vloer hoeven aan te raken.

Eerst verwijderen we de krassen of vlekken met een speciaal schuurmiddel of een chemisch reinigingsmiddel. Daarna brengen we een beschermende laag aan op het gerepareerde gedeelte, die dezelfde glans en kleur heeft als je hardsteen. Hierdoor wordt het beschadigde gedeelte van je hardsteen vloer weer als nieuw en past het perfect bij de rest van je vloer.

Blijft schade na herstel zichtbaar?

Ons doel is om de schade zo goed mogelijk te herstellen, zodat deze nauwelijks zichtbaar is. Met onze expertise en precisie streven we naar een vloer die eruitziet alsof er nooit schade is geweest.

Echter zijn er altijd externe factoren aanwezig waar wij geen invloed op hebben. Factoren zoals de ernst, locatie en aanwezigheid van strijklicht op de plek van de schade kunnen invloed hebben op de zichtbaarheid van de schade na reparatie.

Laat onze Vloeren Dokters jouw vloer repareren

Ben jij op zoek naar de perfecte remedies voor jouw hardstenen vloer? Laat onze Vloeren Dokters de ‘vloerliefde’ herstellen! Start online met de diagnose door details en foto’s van de schade met ons te delen.

Op basis van deze gegevens kunnen we de schade aan jouw hardsteen vloer vaststellen en een plan maken om deze te herstellen. Vervolgens ontvang je per mail een prijsindicatie voor het herstellen van jouw hardsteen vloer.

Bij De Vloeren Dokters kun je rekenen op een professionele, betrouwbare en betaalbare service voor het repareren van je natuursteen vloer van hardsteen. Wacht niet langer en laat onze Vloeren Dokters jouw vloer weer tot leven brengen!

Veelgestelde vragen

Wat kost een hardsteen vloer reparatie?

Bij De Vloeren Dokters zullen wij altijd eerst een grondige diagnose stellen om het probleem van de hardsteen vloer vast te kunnen stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we jou een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Deze prijsindicatie ontvang je per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. De prijsindicatie bevat alle benodigde kosten, inclusief de diagnose en garanties voor het herstel van de hardsteen vloer.

Krijg ik garantie als ik mijn hardsteen vloer laat repareren?

Ja, je hebt garantie op de reparatie van de hardsteen vloer. Alle garanties en voorwaarden worden tijdens het herstelproces met je besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie. We raden je aan om  onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw hardsteen vloer binnen de garantie valt.

Wordt schade aan mijn hardsteen vloer vergoed door de verzekering?

Of de schade aan jouw cement vloer onder de verzekering valt, hangt af van de oorzaak van de schade. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om na te vragen of herstelwerkzaamheden aan jouw hardsteen vloer binnen de dekking vallen. In veel gevallen heb je namelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld als de schade is ontstaan door een ongelukje.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?