Leisteen vloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een leisteen vloer is een prachtige keuze voor je woning. Leisteen is een natuursteen die een unieke en warme uitstraling geeft aan je interieur. Maar net als elke andere vloer kan een leisteen vloer ook beschadigd raken door slijtage, ongelukjes of verkeerd onderhoud.

Gelukkig hoef je niet meteen een nieuwe vloer te kopen als je leisteen vloer schade heeft. Bij De Vloeren Dokters kunnen we je leisteen vloer repareren met liefde en vakmanschap. Lees snel verder en ontdek hoe we jouw vloer weer als nieuw kunnen maken!

Hoe kan schade aan een leisteen vloer ontstaan?

Leisteen is een gesteente dat bestaat uit verschillende lagen die op elkaar zijn geperst. Dit maakt leisteen een sterk en duurzaam materiaal, maar ook gevoelig voor krassen, scheuren en breuken. Schade aan een leisteen vloer kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • Slijtage: door het dagelijkse gebruik van de vloer kan er slijtage optreden aan de toplaag van de leisteen. Dit kan leiden tot verkleuring, dofheid of verlies van glans.
  • Vocht: leisteen is een poreus materiaal dat vocht kan opnemen. Als de leisteen vloer niet goed is ge├»mpregneerd of verzegeld, kan er vocht in de steen dringen en vlekken, schimmel of roest veroorzaken.
  • Zuur: zure stoffen zoals azijn, citroen, cola of wijn kunnen de leisteen vloer aantasten en etsen. Dit kan leiden tot doffe plekken, verlies van kleur of structuur.
  • Stoten: door het laten vallen van zware of scherpe voorwerpen op de leisteen vloer kunnen er krassen, deuken, gaten of scheuren in de vloer ontstaan.

Om schade aan een leisteen vloer te voorkomen, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden en te beschermen. Dit kun je doen door de leisteen vloer regelmatig te reinigen met een geschikt product, de vloer te impregneren of te verzegelen met een speciale coating.

In welke gevallen is een leisteen vloer reparatie nodig?

Een leisteen vloer reparatie is nodig als de schade aan de vloer zo ernstig is dat het de uitstraling, de kwaliteit of de veiligheid van de vloer aantast. Zo kan een reparatie nodig zijn in de volgende gevallen:

  • Er zijn zichtbare krassen of beschadigingen aan het oppervlak;
  • De kleur van de leisteen is vervaagd of verkleurd;
  • Er zijn gaten, scheuren of breuken in de vloer ontstaan.

In al deze gevallen is een leisteen vloer reparatie nodig om de vloer weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Bij De Vloeren Dokters hebben we de kennis, de ervaring en de materialen om je leisteen vloer te repareren op een professionele en duurzame manier.

Hoe kunnen wij leisteen repareren?

Bij De Vloeren Dokters kunnen we leisteen repareren op verschillende manieren, afhankelijk van het soort schade dat de vloer heeft. We gebruiken hiervoor speciale producten en technieken die de leisteen vloer niet verder beschadigen, maar juist verbeteren. Hieronder leggen we uit hoe we de meest voorkomende soorten schades aan een leisteen vloer kunnen herstellen.

Verkleurde leisteen vloer herstellen

Voor het herstellen van een verkleurde leisteen vloer, zal een grondige reiniging in veel gevallen volstaan. Door de verkleurde oppervlakte te behandelen met een geschikt schoonmaakmiddel, kan de kleur van de vloer hersteld worden.

In uitzonderlijke gevallen is de kleur van de leisteen vloer niet te herstellen door middel van een schoonmaakbeurt. Het is dan vaak noodzakelijk om de vloer plaatselijk te herstellen door middel van color repair.

Krassen uit leisteen vloer verwijderen

Ook voor het verwijderen van krassen uit een leisteen vloer kan een grondige schoonmaakbeurt al veel verandering teweeg brengen. Oppervlakkige krassen worden al snel minder goed zichtbaar na het grondig reinigen van de vloer met een geschikt schoonmaakmiddel.

Mochten de krassen het esthetische karakter van de vloer aantasten, dan kan plaatselijk herstel van de vloer bijdragen aan het herstellen van de uitstraling. Onze Vloeren Dokters helpen je hier graag bij.

Gaten, scheuren en breuken in leisteen herstellen

Als je leisteen vloer gaten, scheuren of breuken heeft door stoten, vallen of verzakking, dan kunnen we de gaten, scheuren of breuken in de leisteen herstellen door de beschadigingen op te vullen.

We beginnen altijd eerst met het reinigen en ontvetten van de vloer zodat de steenlijm of reparatiekit beter zal hechten. Vervolgens mengen wij de steenlijm of reparatiekit met de juiste kleurstof zodat de kleur ervan perfect aansluit op de originele kleur van de vloer.

Na het opvullen van de beschadigingen, kunnen we de vloer impregneren met een speciale beschermingslaag. Hierdoor wordt verdere schade aan de leisteen vloer voorkomen.

Blijft schade na reparatie zichtbaar?

Een veelgestelde vraag die we krijgen is of de schade aan een leisteen vloer na reparatie nog zichtbaar blijft. Het antwoord hierop is dat dit afhangt van de ernst en de omvang van de schade, de kwaliteit en de kleur van de leisteen en andere factoren.

Ondanks dat we streven naar perfectie zijn er altijd externe factoren die we niet in de hand hebben. We kunnen daarom geen garantie geven op een volledig onzichtbaar herstel van jouw vloer. Wel kunnen we je verzekeren dat de vloer er na de reparatie een stuk beter, mooier en veiliger uit zal zien dan voor de reparatie.

Laat De Vloeren Dokters jouw vloer repareren

Heb je een leisteen vloer die schade heeft en wil je deze laten repareren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen vloeren, waaronder leisteen vloeren.

Met de juiste kennis, ervaring en materialen om je leisteen vloer op een professionele en duurzame manier te repareren, zit je bij ons altijd goed. Daarbij geven we je graag advies over de beste manier om je leisteen vloer te repareren en te onderhouden.

Start direct een (online) diagnose van de schade aan jouw vloer en ontvang een prijsindicatie voor het herstellen van jouw leisteen vloer. Op basis van de verstrekte informatie en foto’s van de schade, stellen wij een diagnose, inclusief behandelingsplan zodat je weet waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een leisteen vloer?

Net als bij elk vloerprobleem, zullen De Vloeren Dokters eerst een grondige diagnose stellen om de schade aan jouw leisteen vloer vast te stellen. Pas na deze diagnose kunnen we een nauwkeurige prijsindicatie geven voor het herstel. Je ontvangt per e-mail een prijsindicatie met alle benodigde kosten voor herstel, inclusief de diagnose en garanties voor jouw leisteen vloer na de operatie.

Heb ik garantie op de leisteen vloer reparatie?

Ja, je hebt garantie op de leisteen vloer reparatie. De garanties en voorwaarden worden tijdens het proces met jou besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie. Het is hierbij raadzaam om altijd onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw vloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn leisteen vloer onder de verzekering?

Het is raadzaam om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te controleren of de schade aan jouw leisteen vloer onder de verzekering valt. In sommige gevallen kunnen de herstelwerkzaamheden van De Vloeren Dokters mogelijk onder jouw verzekering vallen en keert de verzekering de schade (deels) uit.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?

Wat is een gietvloer en hoe onderhoud je deze?

Repareren of compleet vervangen?