Granito vloer polijsten

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Granito vloeren hebben door de jaren heen vele huizen en gebouwen verfraaid. Maar wat doe je als de tijd en het dagelijks gebruik hun tol eisen op jouw granito vloer? Het antwoord ligt in het polijsten van je granito vloer, waarbij de verborgen pracht van jouw vloer weer tot leven wordt gebracht.

Wanneer granito polijsten?

Er zijn momenten waarop jouw prachtige granito vloer extra zorg nodig heeft om zijn unieke glans en textuur te herstellen. Een veelvoorkomende situatie is wanneer de vloer lange tijd verborgen heeft gelegen onder een andere vloerbedekking.

Stel je voor, je hebt net een oud huis gekocht en ontdekt onder de oude tapijten een verborgen schat, namelijk een granito vloer. De opwinding slaat snel om in teleurstelling als je ziet dat er lijmresten over de hele vloer verspreid zijn.

Daarnaast kan een granito vloer door intensief gebruik zijn glans verliezen, waardoor de vloer dof en levenloos lijkt. Neem bijvoorbeeld een drukbezocht café waar de granito vloer al decennialang ligt.

De constante stroom van bezoekers en het schuiven met meubilair hebben de vloer mat en krasgevoelig gemaakt. In beide gevallen is het polijsten van de granito vloer de ideale oplossing om de vloer weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en de unieke uitstraling terug te brengen. Volstaat polijsten niet? Dan kan er overwogen worden om te kiezen voor het repareren van de granito vloer op andere manieren.

Hoe gaat het polijsten van een granito vloer in zijn werk?

Het polijsten van een granito vloer is een zorgvuldig proces dat bestaat uit verschillende stappen om ervoor te zorgen dat jouw vloer weer straalt als nieuw. Dit proces is niet alleen bedoeld om de granito vloer schoon te maken, maar ook om kleine beschadigingen te herstellen en de originele glans te herstellen.

1. Schuren

Voordat we kunnen beginnen met het polijsten van jouw granito vloer, is het essentieel om te starten met een grondige schuurbeurt. Deze stap is cruciaal omdat het eventuele oneffenheden, lijmresten of oppervlakkige krassen op de vloer verwijdert, waardoor een glad oppervlak ontstaat dat klaar is voor de volgende fase van het polijstproces.

Het schuren gebeurt met behulp van speciale machines uitgerust met diamantschijven die de vloer op een fijne en gecontroleerde manier schuren zonder deze te beschadigen. Het resultaat is een egale en schoon uitziende vloer die klaar is voor de volgende stap.

Dit proces onthult de originele kleur en patronen van de granito, waardoor eventuele verkleuringen of dofheid die door de jaren heen zijn ontstaan, worden geëlimineerd. De geschuurde vloer zal er op dit punt al aanzienlijk beter uitzien, maar het echte verschil wordt gemaakt tijdens het polijsten.

2. Polijsten

Na het schuren, is het tijd om te beginnen met het daadwerkelijk polijsten van de granito vloer. Dit proces geeft de vloer zijn glans en diepte terug, waardoor de unieke kleuren en patronen van het granito nog meer tot hun recht komen.

Voor het polijsten gebruiken we hoogwaardige polijstmachines en specifieke polijstproducten die zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de granito te versterken. Dit proces wordt uitgevoerd in verschillende stappen, waarbij er voor elke stap gebruikgemaakt wordt van fijnere polijstschijven.

Deze geleidelijke aanpak zorgt ervoor dat de vloer op een zachte manier wordt gepolijst, waardoor de kans op beschadiging wordt geminimaliseerd en een hoogwaardige afwerking wordt gegarandeerd. Naarmate het polijsten vordert, zal je merken dat de vloer een steeds hogere glans krijgt en de kleuren levendiger worden.

Het resultaat is een prachtig gepolijste granito vloer die eruitziet alsof deze net nieuw is gelegd. De vloer zal niet alleen schitteren met een hernieuwde glans, maar ook beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik en makkelijker te onderhouden zijn.

3. Beschermen

Na het polijsten van de granito vloer is het aan te raden om een beschermende laag aan te brengen om de duurzaamheid en weerstand tegen vlekken te verhogen. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van een speciaal impregneermiddel dat diep in de poriën van de granito dringt. Hierdoor hoeft er in de toekomst ook niet snel vloer reparatie uitgevoerd te worden.

Deze beschermende laag helpt om water, olie en andere vloeistoffen te weren, waardoor de vloer gemakkelijker schoon te houden is en minder snel beschadigt. Het zorgt niet alleen voor een extra laag weerstand tegen dagelijkse slijtage, maar behoudt ook de glans en het uiterlijk van de vloer voor een langere tijd.

Laat de glans van jouw granito vloer herstellen door De Vloeren Dokters

Ben je klaar om de oorspronkelijke schoonheid en glans van jouw granito vloer opnieuw te ontdekken? De Vloeren Dokters zijn hier om jou te helpen. Met onze expertise en passie voor vloeren brengen wij de glans van jouw granito vloer terug alsof deze net nieuw gelegd is.

Ons team van ervaren specialisten gebruikt de nieuwste technieken en de beste materialen om ervoor te zorgen dat jouw vloer er weer prachtig uitziet. Of het nu gaat om het verwijderen van oude lijmresten, het herstellen van een doffe vloer, of het beschermen van jouw granito tegen toekomstige slijtage, wij bieden een complete service die is afgestemd op jouw behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende diagnose en laat ons de zorg voor jouw vloer overnemen. Met De Vloeren Dokters is jouw granito vloer in goede handen en klaar om weer te schitteren als nooit tevoren!

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

cementdekvloer

Cementdekvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

betonvloer

Betonvloer

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

vloer herstellen

Vloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

beton repareren

Betonvloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?