Repareren of compleet vervangen?

Heb je schade aan je vloer? Dan zijn er vaak twee opties: het vervangen van je vloer of het herstellen van je vloer. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor het herstellen! Het herstellen van een vloer is namelijk sneller, goedkoper en duurzamer dan het compleet vervangen van je vloer.

De overgrote meerderheid van de mensen die een vloer hebben die beschadigd is, zijn zich niet bewust van het proces dat begint wanneer je een hele vloer gaat vervangen. Voor een nieuwe vloer moeten er nieuwe bomen worden gekapt, het gewonnen materiaal moet worden vervoerd en opgeslagen. Ook oud beschadigd materiaal moet worden verwijderd en komt opnieuw in het afvalverwerkingssysteem terecht. Bij het uitvoeren van deze aanvullende processen komen er een hoop nieuwe uitstoot stoffen vrij. Bij De Vloeren Dokters vinden we het zonde om de hele keten opnieuw aan te zetten voor een schade die net zo goed herstelt kan worden!

Onderzoeksbureau CE Delft heeft geconstateerd dat reparaties drie tot zes keer minder impact hebben op de planeet dan vervangingen. Wij hebben altijd de mogelijkheid om de schade duurzaam te herstellen in plaats van deze te vervangen. Onze Vloeren Dokters zijn moderne Rembrandts die de schade weer onzichtbaar maken op jouw vloer.

Zo helpen De Vloeren Dokters jou én het klimaat ‘uit de brand’.

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

Color, crack, top & spot repair: wat zijn de verschillen?

Wat is een gietvloer en hoe onderhoud je deze?