Betonvloer repareren

Snel inzicht in de kosten?

Bereken het zelf online aan de
hand van 5 simpele stappen

Een betonvloer is een duurzame, sterke en onderhoudsvriendelijke vloer die in veel woningen en bedrijfspanden te vinden is. Maar ook een betonvloer kan soms beschadigd raken door slijtage, belasting, temperatuurverschillen of vocht.

Gelukkig hoef je niet meteen een nieuwe vloer te laten leggen als er iets mis is met je betonvloer. In veel gevallen kun je de betonvloer repareren of laten herstellen door De Vloeren Dokters.

Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en herstellen van vloeren, waaronder betonvloeren. Onze Vloeren Dokters staan paraat met hun magische mix van expertise en passie om jouw betonvloer weer als nieuw te maken.

Hoe kan schade aan een betonvloer ontstaan?

Ondanks dat beton een sterk materiaal is, kan het toch beschadigd raken door verschillende oorzaken. Enkele voorbeelden van schade aan een betonvloer zijn:

  • Scheuren: dit zijn lange, smalle openingen in het beton die kunnen ontstaan door krimp, zetting, overbelasting of temperatuurverschillen. Scheuren kunnen variëren in breedte, diepte en lengte en kunnen zowel horizontaal als verticaal lopen. Ze kunnen ontstaan door diverse invloeden zoals betonrot, waarbij roestende wapening het beton van binnenuit uitzet en scheurt. Chemische reacties zoals wapeningscorrosie, alkali-silica reacties en sulfaataantasting verzwakken eveneens de betonstructuur. Fysische en mechanische stress door ongelijke zettingen, overbelasting door gewicht of verkeer, en vorstschade of dooizout schade door uitzettend vocht dragen alle bij aan het scheuren van beton.
  • Pop-outs: pop-outs zijn kleine stukjes beton die losraken uit het oppervlak door vorstschade, corrosie of chemische reacties. deze pop-outs kunnen ronde of onregelmatige vormen hebben en verschillende groottes hebben.
  • Gaten: gaten kunnen zich vertonen als grotere openingen in het beton die kunnen ontstaan door slijtage, impact of verwijdering van leidingen of kabels. Gaten kunnen de structuur en de uitstraling van de betonvloer aantasten.

Wanneer is een betonvloer reparatie nodig?

Een betonvloer verdient een reparatie wanneer er zichtbare schade optreedt. Dit kan variëren van kleine scheurtjes tot grotere gaten. Ook als de vloer er dof uitziet of als er sprake is van beton lekkage, is het hoog tijd om onze Vloeren Dokters erbij te roepen.

Schade aan een betonvloer kan verschillende gevolgen hebben voor de functionaliteit, de veiligheid en de esthetiek van de vloer. Daarom is het belangrijk om schade aan een betonvloer zo snel mogelijk te repareren of te laten repareren. Laat een oude betonvloer herstellen als de schade:

  • De draagkracht of de stabiliteit van de vloer vermindert. Een verminderde draagkracht kan leiden tot verdere scheurvorming, verzakking of instorting van de vloer.
  • De waterdichtheid of de isolatie van de vloer vermindert. Als de waterdichtheid vermindert, kan dit leiden tot vochtproblemen, schimmelgroei of warmteverlies in de ruimte onder de vloer.
  • De afwerking of de uitstraling van de vloer vermindert. Het verminderen van de afwerking en uitstraling kan leiden tot ongelijkheid, ruwheid of verkleuring van het oppervlak.
  • Poreus of beschadigd beton kan door invloeden van buitenaf verder verslechteren en afbrokkelen. Loszittende stukken beton vormen een potentieel gevaar voor mensen en de omgeving. Bovendien wordt het aangrenzende beton rondom de schadepunten ook steeds kwetsbaarder. Om verdere schade en risico’s te voorkomen, is het essentieel om betonschade op tijd te repareren.

Verschillende soorten schade aan een betonvloer herstellen

Betonvloeren zijn over het algemeen erg duurzaam, maar kunnen naar verloop van tijd toch gevoelig raken voor schade. De meest voorkomende soorten schades aan een betonvloer zijn scheuren en gaten:

Scheuren in betonvloer repareren

Geen fan van die ontsierende scheuren in de betonvloer? Wij ook niet! Onze Vloeren Dokters kunnen deze opvullen en de vloer weer naadloos maken. Wij kunnen scheuren in een betonvloer repareren door ze te vullen met een geschikt vulmiddel, zoals epoxy of cement.

Daarbij zorgen wij ervoor dat het vulmiddel goed hecht aan het beton, bestand is tegen krimp en uitzetting, en dezelfde kleur heeft als het beton. Meer informatie over beton scheuren repareren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Pop-outs/gaten in betonvloer repareren

Als jouw betonvloer kampt met pop-outs of gaten, kunnen wij deze opvullen met zorg en precisie. Wij repareren deze pop-outs en gaten door ze te vullen met een geschikte reparatiemortel, zoals epoxy, cement of polymeer.

Ook hierbij houden we rekening met het feit dat de reparatiemortel goed moet hechten aan het beton, bestand is tegen slijtage en belasting en dezelfde kleur heeft als het beton.

Waarmee kunnen we gaten in de betonvloer dichten en herstellen?

Voor het duurzaam herstellen van gaten in betonvloeren is het essentieel om de juiste materialen te gebruiken, we gebruiken hiervoor vaak epoxyhars of cementgebonden mortel. Deze materialen bieden een sterke, langdurige reparatie door uitstekende hechting aan het bestaande beton.

In de meeste gevallen gebruiken we voor kleine gaten in de betonvloer een epoxy hars oplossing. Wanneer we grote gaten in een betonvloer repareren kiezen we vaak voor een oplossing met cementgebonden mortel.

Op welke manieren kan een betonvloer gerepareerd worden?

Er zijn verschillende manieren om een betonvloer te repareren, afhankelijk van het type en de omvang van de schade. De meest voorkomende manieren om een betonvloer te repareren zijn:

Betonvloer herstellen met epoxy

Epoxy is ons geheime wapen voor betonvloer reparaties. Deze sterke, duurzame en sneldrogende stof zorgt voor een naadloze afwerking die jarenlang meegaat.

Epoxy is zeer geschikt voor het herstellen van betonvloeren omdat het goed hecht aan het beton, bestand is tegen krimp en uitzetting, waterdicht is en een gladde afwerking geeft.

Betonvloer repareren met cement

Als cement de beste oplossing is voor het repareren van jouw betonvloer, dan zorgen onze Vloeren Dokters ervoor dat de vloer wordt opgevuld met cement.

Cement wordt gemengd met water, zand en grind om beton te maken waardoor het geschikt is voor het repareren van betonvloeren. Tevens is cement geschikt omdat het goed hecht aan het beton, bestand is tegen slijtage en belasting, en een natuurlijke uitstraling geeft.

Hoe kunnen onze Vloeren Dokters jouw betonvloer herstellen?

Als je jouw betonvloer wilt laten repareren door professionals, dan ben je bij De Vloeren Dokters aan het juiste adres. Wij zijn experts in het herstellen van vloeren van allerlei materialen, waaronder beton.

Wij kunnen jouw betonvloer herstellen met epoxy of cement, afhankelijk van jouw wensen en de situatie. Start direct met een gratis diagnose en ontvang een prijsindicatie voor het herstellen van jouw vloer.

Voorbeelden van voor en na de reparaties:

betonvloer reparatie voor en na beton vloer herstel voor en na

Blijft schade na een betonvloer herstel zichtbaar?

Onze Vloeren Dokters zijn ware chirurgen als het gaat om betonvloer reparaties. Echter, ondanks ons streven naar perfectie, zal de zichtbaarheid van de schade na herstel afhankelijk zijn van de locatie van de schade en het aanwezige strijklicht op die plek.

Zelf beton repareren: verstandig of niet?

Hoewel een doe-het-zelf mentaliteit bewonderenswaardig is, kunnen betonreparaties behoorlijk complex zijn. Wij raden je daarom af om de operatie aan je betonvloer zelf uit te voeren.

Onze Vloeren Dokters hebben jarenlange ervaring en beschikken over de juiste materialen, waardoor zij een vloer als geen ander kunnen herstellen. Wil je ondanks ons advies toch zelf aan de gang met de reparatie? Dan kan het volgende stappenplan helpen:

Stappenplan voor het zelf repareren van een betonvloer

  1. De vloer stofvrij maken: begin met het grondig schoonmaken van de vloer. Klop voorzichtig rondom de beschadigde plekken om loszittend materiaal te identificeren en te verwijderen.
  2. Verwijder losse deeltjes: gebruik een verfkrabber, spatel of staalborstel om de resterende losse stukken weg te krabben en de oppervlakte schoon te maken.
  3. Stofvrij maken: borstel het grootste deel van het stof weg en gebruik daarna een stofzuiger om de schadeplek volledig stofvrij te maken, zodat u straks zonder problemen kunt beginnen met het repareren van het beton.
  4. Breng een hechtlaag of primer aan: om een sterke hechting te garanderen, is het essentieel om een geschikte primer of hechtlaag op de gereinigde plek aan te brengen.
  5. Repareer de gaten en scheuren: vul de beschadigde plekken met mortel, epoxy of polyester plamuur. Voor grote gaten kiest u voor cementgebonden producten zoals snelcement of reparatiemortel, die wel wat langer nodig hebben om te drogen. Vermijd het gebruik van kit of egaline, aangezien deze materialen te veel flexibiliteit of zachtheid hebben. Hierdoor kunnen ze niet goed hechten aan het betonoppervlak en zorgen ze voor een minder duurzame reparatie.
  6. Laat het drogen: zorg ervoor dat de reparatie volledig droog is voordat u doorgaat naar de volgende stap.
  7. Schuur de gerepareerde delen: zodra het materiaal droog is, schuurt u de gerepareerde gebieden om het oppervlak weer glad te maken.
  8. Werk de vloer af: kies de gewenste afwerking voor de vloer. Dit kan variëren van een coating, verflaag tot impregneren, afhankelijk van uw voorkeur.
  9. Polijsten of coaten voor de perfecte afwerking: voor een langdurig en duurzaam resultaat kun je overwegen de betonvloer te polijsten of een beschermende coating aan te brengen. Soms is het nodig om de vloer eerst te schuren of te stralen voor een optimale afwerking. Voor meer informatie over deze technieken kunt u onze gespecialiseerde pagina’s raadplegen of contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Vloer laten repareren door De Vloeren Dokters

Wil jij je betonvloer laten repareren door De Vloeren Dokters? Dan kun je rekenen op een snelle, vriendelijke en professionele service. Wij bieden je de mogelijkheid om online een diagnose uit te laten voeren waarna wij een prijsindicatie kunnen geven voor het herstel van de vloer.

Wij geven je een eerlijk en vrijblijvend advies over de beste manier om je betonvloer te herstellen. Daarnaast stellen we een duidelijke en transparante offerte voor je op, waarin alle kosten en voorwaarden zijn opgenomen.

Ben jij klaar voor een nieuwe start met je betonvloer? Neem dan nu contact op met De Vloeren Dokters en vraag een gratis diagnose aan! Wij staan voor je klaar om jouw betonvloer weer als nieuw te maken!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het herstellen van een betonvloer?

Bij De Vloeren Dokters zullen wij altijd eerst een grondige diagnose stellen om het probleem van de betonvloer vast te kunnen stellen. Op basis van deze diagnose kunnen we jou een nauwkeurige prijsindicatie geven voor de herstelwerkzaamheden. Deze prijsindicatie ontvang je per e-mail nadat je (online) een diagnose hebt aangevraagd. De prijsindicatie bevat alle benodigde kosten, inclusief de diagnose en garanties voor het herstel van de betonvloer.

Heb ik garantie op de betonvloer reparatie?

Ja, je hebt garantie op de reparatie van de betonvloer. Alle garanties en voorwaarden worden tijdens het herstelproces met je besproken en zijn afhankelijk van het type reparatie. We raden je aan om  onze algemene voorwaarden te raadplegen om te controleren of de specifieke reparatie van jouw betonvloer binnen de garantie valt.

Valt de schade aan mijn betonvloer onder de verzekering?

Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om na te vragen of herstelwerkzaamheden aan jouw betonvloer binnen de dekking vallen. In veel gevallen heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de verzekering, bijvoorbeeld doordat de schade is ontstaan door een ongelukje.

Is betonrot repareren mogelijk?

Voor de reparatie van "betonrot" of "kwaaitaal beton" bestaat een effectieve behandelingsmethode. Het beschadigde beton dient eerst verwijderd te worden tot bij de aangetaste wapening. Vervolgens wordt deze wapening zorgvuldig behandeld met speciale anti-roest pasta's om toekomstige corrosie te voorkomen. Ten slotte wordt er nauwkeurig reparatiemortel aangebracht op de herstelde gebieden, wat zorgt voor een duurzame verbinding en voorkomt dat het beton in de toekomst losraakt.

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg

Marcel van den Berg is een toegewijde professional binnen De Vloerendokters, waar hij de rol van hoofdchirurg vervult. Met zijn uitgebreide ervaring leidt hij het team met deskundigheid en precisie, vooral op het gebied van vloer reparaties. Zijn leiderschap en vakmanschap maken hem een essentieel lid van het team, waar hij zich inzet voor hoogwaardige vloeroplossingen en klanttevredenheid.

LinkedIn

Deel dit artikel

Inhoudsopgave

Heb je vragen?

Meer nieuwtjes uit
de operatiekamers

gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning

travertin vloer polijsten

Travertin vloer polijsten

scheuren in cementdekvloer repareren

Cementdekvloer repareren

linoleum vloer

Wat is een linoleum vloer?

gietvloer verwijderen

Gietvloer verwijderen

gietvloer verkleurd

Gietvloer verkleuring

gietvloer krassen verwijderen

Gietvloer krassen

wat is een marmoleum vloer

Wat is een marmoleum vloer?

dikte van een gietvloer

Dikte van een gietvloer

granieten vloer opknappen

Granieten vloer repareren

keramisiche tegel vloer herstellen

Keramische tegelvloer repareren

cementdekvloer

Cementdekvloer

wat is een troffelvloer

Troffelvloer

Wat is een gietvloer en hoe onderhoud je deze?

travertin vloer reparatie

Travertin vloer repareren

troffelvloer herstellen

Troffelvloer repareren

marmoleum vloer herstellen

Marmoleum vloer repareren

marmer repareren

Marmeren vloer repareren

granito vloer herstellen

Granito vloer repareren

betonvloer

Betonvloer

vloer reparatie

Vloer repareren

egaline repareren

Egaline vloer repareren

epoxy vloer herstellen

Epoxy vloer repareren

gietvloer reparatie

Gietvloer repareren

gietvloeren schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

badkamer gietvloer

Gietvloer in de badkamer

granito vloer polijsten

Granito vloer polijsten

granito vloer reinigen

Granito vloer schoonmaken

wat is een tegelvloer

Wat is een tegelvloer?

pu gietvloer

PU gietvloer

epoxyvloer

Epoxyvloer

wat is vloercoating

Vloercoating

badkamer vloer reparatie

Badkamer vloer repareren

sportvloer herstellen

Sportvloer repareren

keuken vloer herstellen

Keukenvloer repareren

composiet reparatie

Composiet vloer repareren

acrylaatvloer reparatie

Acrylaatvloer repareren

terrazzo vloer reparatie

Terrazzo vloer repareren

bedrijfsvloeren repareren

Bedrijfsvloer repareren

vloertegel repareren

Tegelvloer repareren

oude linoleum vloer opknappen

Linoleum vloer repareren

natuursteen herstellen

Natuursteen vloer repareren

hardsteen reparatie

Hardsteen vloer repareren

basalt vloer herstellen

Basalt vloer repareren

bamboe vloer reparatie

Bamboe vloer repareren

siergrind vloer reparatie

Siergrind vloer repareren

terracotta vloer reparatie

Terracotta vloer repareren

haccp vloer reparatie

HACCP vloer repareren

leisteen repareren

Leisteen vloer repareren

vloercoating herstellen

Vloercoating repareren